Club in de kijker: Turnkring Voor Geest en Lichaam vzw

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 29 mei 2024   ‐   Tweet


Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Turnkring Voor Geest en Lichaam vzw!

Turnkring Voor Geest en Lichaam viert dit jaar een bijzondere mijlpaal: 150-jarig bestaan! Vanaf de oprichting, met slechts 12 leden, is de club gestaag gegroeid en telt nu, in 2024, meer dan 500 leden. Wat begon met één groep, is uitgegroeid tot 23 groepen in zeven verschillende disciplines, verspreid over drie locaties. Hun jongste lid is slechts één jaar en 7 maanden oud, terwijl het oudste lid 70 jaar is en bovendien nog actief is als trainster van de pilatesgroep. De club, die vooral de klemtoon legt op recreatieve gymnastiek en dans, is een vaste waarde geworden in Lokeren.

Eén groot feestjaar

De stichtingsvergadering van Voor Geest en Lichaam vond plaats op 3 mei 1874, onder leiding van de eerste voorzitter Alfred Cuyck. Deze historische bijeenkomst werd gehouden bij het "Café du Théatre" op de Markt van Lokeren, dat tevens dienst deed als hun eerste clublokaal. De club werd 150 jaar later, op 4 mei 2024, officieel gehuldigd in het stadhuis van Lokeren.

Ter ere van dit jubileum hebben ze een feestjaar vol speciale activiteiten gepland. Een receptie en viering voor alle leden, een fietstocht langs alle turnlocaties met leuke activiteiten onderweg en het hoogtepunt, een turngala met als thema ‘Voor Feest en Lichaam’

Wil jij Turnkring Voor Geest en Lichaam VZW beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website, Instagram of Facebook!

Jouw club in de kijker? YES, dat kan!

Organiseert jouw club dit jaar een speciaal event, wil je iemand van jouw club extra in de bloemetjes zetten of bestaat jouw club 10, 20 of 100 jaar en wil je dit graag delen met iedereen?

Laat het ons weten via gymfed.be/clubindekijker en wie weet staat jouw club binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen