Club in de kijker - Verto

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 13 maart 2024   ‐   Tweet


Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Verto!

G-werking bij Verto

Verto staat bekend om zijn uitgebreide aanbod, van Acro tot Tumbling, van Toestelturnen tot Rope Skipping. Maar wat de club echt bijzonder maakt, is de G-werking. Al vijftien jaar lang staan talloze vrijwilligers klaar om de G-groep persoonlijke begeleiding te bieden. Naast individuele begeleiding krijgen de sporters ook een op maat gemaakt trainingsprogramma dat aansluit bij hun specifieke noden en mogelijkheden. De G-groep telt vandaag een 40-tal leden die enorm veel plezier beleven tijdens de training en daarbuiten. Dez groep is zelfs zo gegroeid dat ze zijn opgesplitst in een groep jonger dan 12 jaar en een groep ouder dan 12 jaar. 


De drijvende kracht: Sara De Mul

Als er één persoon is met een passie voor G-gymnastiek, is het Sara De Mul. Ze wordt door haar club beschouwd als DE drijvende kracht achter de G-werking van Verto. Ze stond aan de wieg van de oprichting van de groep en leidt deze met precisie en een ongelofelijke toewijding. Sara zorgt niet alleen voor de organisatie van de trainingen, maar ze neemt samen met de vrijwilligers ook het voortouw bij de organisatie van andere activiteiten. Het jaarlijkse bezoek aan het trampolinepark, een bezoek aan de ijspiste en een fuif zijn er enkele van. Daarnaast staat elk jaar het Heldenkamp op het programma. Tijdens het kamp trekken Sara en de begeleiders voor een midweek naar vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen, waar ze samen onvergetelijke momenten beleven. 

Het mag duidelijk zijn: Sara haar bijdrage is van onschatbare waarde voor de G-werking binnen de turnclub. Verto wil haar daarom ook speciaal in de bloemetjes zetten. Deze woorden komen recht uit het hart van het bestuur en alle ouders: 

Vanuit zowel Verto als de ouders … een welgemeende dank je wel en enorme appreciatie voor al het werk dat je verzet voor je G-helden. De wekelijkse 2 uur in de turnzaal zijn slechts het topje van de ijsberg. Om zo’n groep vlot te laten draaien is heel veel voorbereiding, overleg en individuele afstemming nodig.

Wil jij Verto beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website, Facebook of Instagram!

Jouw club in de kijker? YES, dat kan!

Organiseert jouw club dit jaar een speciaal event, wil je iemand van jouw club extra in de bloemetjes zetten of bestaat jouw club 10, 20 of 100 jaar en wil je dit graag delen met iedereen?

Laat het ons weten via gymfed.be/clubindekijker en wie weet staat jouw club binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen