De nieuwe Belgische kampioenen Rope Skipping zijn bekend

Melanie Verstockt   ‐  Maandag 20 november 2023   ‐   Tweet

Op zondag 19 november organiseerde Gymfed in samenwerking met de club Sipiro het Belgisch kampioenschap Rope Skipping individueel 13+. Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance vzw) en Mirte Schuurmans (XL Rope & Dance vzw) kroonden zich tot Belgische kampioen in de categorie 19+ jaar.

In sporthal De Bourgoyen konden we skippers in de leeftijdscategorieën 13-15 jaar, 16-18 jaar en 19+ jaar in actie zien. Naast de verschillende leeftijdscategorieën werden er ook titels verdeeld in de onderdelen Freestyle, Speed, Uithouding en de Allround.

In de voormiddag was het de beurt aan de leeftijdscategorie 13-15 jaar. ZeRo Skip vzw vierde feest, want zowel bij de meisjes als bij de jongens namen ze een Belgisch kampioen mee naar huis. Kaat Defevere (ZeRo Skip vzw) werd gekroond tot Belgisch kampioen bij de meisjes 13-15 jaar, terwijl Wout Horman (ZeRo Skip vzw) dezelfde eer behaalde bij de jongens.

Belgisch podium 13-15j meisjes
Belgisch podium 13-15j jongens

In de namiddag kwamen de oudere rope skippers in actie. Jinte Raa (XL Rope & Dance vzw) veroverde de allroundtitel van Belgisch kampioen in de categorie 16-18 jaar meisjes, terwijl Matteo Cocquyt (RSC The Handles vzw) de hoogste eer behaalde bij de jongens in dezelfde leeftijdscategorie.

Belgisch podium 16-18j meisjes
Belgisch podium 16-18j jongens

Bij de vrouwen 19+ jaar ging de allround gouden medaille naar Mirte Schuurmans (XL Rope & Dance vzw). Elise Audiens (ROM Skippers Mechelen vzw) werd tweede en Larissa Premereur (XL Rope & Dance vzw) sprong zich naar een derde plaats.

Belgisch podium 19+j meisjes

In dezelfde leeftijdscategorie bij de mannen kon Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance vzw) zich tot Belgisch kampioen kronen. Kobe Caryn (Recrean Skippers vzw) eindigde net als vorig jaar op een knappe tweede plaats. Jelle Desmet (Recrean Skippers vzw) mocht zijn clubgenoot als derde vervoegen op het podium.

Belgisch podium 19+j jongens
Proficiat aan alle deelnemers

Het Belgisch kampioenschap was daarnaast ook een selectiemoment voor het Europees kampioenschap dat plaatsvindt van 13 tot 21 juli 2024 in Eger, Hongarije.