Definitieve selectie EK junioren jongens gekend!

  ‐  Donderdag 28 april 2016   ‐   Tweet

#wearegym

Noah Kuavita (foto: Mathias Hikketik)


Van 25 tot en met 29 mei vindt het Europees kampioenschap toestelturnen plaats in Bern. De afgelopen weken werden er verschillende selectietesten afgewerkt in binnen -en buitenland. De definitieve selectie bij de jongens junioren is nu gekend!

In de tweede selectiefase voor het Europees kampioenschap nam het jongensteam deel aan de Junior Team Cup in Berlijn en aan de interland SWE-BEL-NED in Halmstad. Op beide wedstrijden werden sterke resultaten neergezet door de Belgische gymnasten. Uit deze selectietesten moest duidelijk worden welke gymnasten er mee mogen naar het EK in Bern. Die selectie is dus nu bekend gemaakt.

De gymnasten die ons land vertegenwoordigen zijn:
1. Noah Kuavita (°1999) (Silok Deurne) – allround
2. Takumi Onoshima (°1999) (FfG) – allround
3. Jonas Delvael (°2000) (Gym Izegem) – allround
4. Ward Claeys (°2001) (Vaste Vuist Lauwe) – allround
5. Iliaz Pyncket (°1998) (Vaste Vuist Lauwe): definitieve beslissing op 9 mei, in afwachting van zijn medische evolutie.

Luckas Fickers (°1998 - FfG) en Ruben Marx (°2000 - Olympia Houthalen) werden als reservegymnasten aangeduid.
De trainers van het team zijn Laurent Hendrickx en Giovanni Truyens.

Het EK in Bern gaat door van 25 tot en met 29 mei. De podiumtraining zal doorgaan op 23 mei, de kwalificatiewedstrijd en het landenklassement op woensdag 25 mei, de allroundfinale op vrijdag 27 mei en de toestelfinales op zondag 29 mei. België turnt in de derde en laatste subdivisie (aanvang wedstrijd om 18 uur).

Als voorbereiding voor het EK zal de selectie, inclusief de reserve gymnasten, nog twee nationale stageweken afwerken in Gent en een officiële wedstrijdtest BEL-NED op 13 mei.

Het team heeft als doel de top 8 halen in het landenklassement en het behalen van een of twee plaatsen voor de allroundfinale.

Wij wensen hen alvast veel succes en volgen hun prestaties op de voet!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen