Delhaize TOP-team turnt laatste voorbereidende wedstrijd voor WK!

Inge Doens   ‐  Woensdag 7 oktober 2015   ‐   Tweet

#delhaizeTOPteam

Delhaize TOP-team meisjes (foto: Mathias Hikketik)


Interland Toestelturnen meisjes ITA-ROU-ESP-BEL

Zaterdag 10 oktober turnt het Belgisch meisjesteam in Novara (Italië) een interland met Roemenië, Spanje en Italië. Het is voor alle teams de laatste voorbereidende wedstrijd voor het WK dat plaatsvindt eind deze maand in Glasgow.

Het Delhaize TOP-team ziet er als volgt uit:

  • Jelle BEULLENS (De Gympies Keerbergen)
  • Rune HERMANS (Gym Haacht)
  • Gaelle MYS (OTV Nazareth)
  • Cindy VANDENHOLE (Vaste Vuist Lauwe)
  • Lisa VERSCHUEREN (Sportiva Sint-Gillis-Waas)
  • Laura WAEM (Sportiva Sint-Gillis-Waas)

Julie Croket (GymMAX vzw) revalideert momenteel nog van een voetkwetsuur. Als alles volgens plan verloopt turnt Julie op het WK, deze interland laat ze voor alle zekerheid even aan zich voorbijgaan. Gaelle, Lisa, Laura zijn de vaste waarden in het team. De 16-jarigen Cindy en Rune turnden zich vorig jaar met succes in de nationale selectie en wisten zich ook voor deze interland te selecteren. Nieuwkomer in het team is Jelle Beullens (16) van gymclub 'De Gympies Keerbergen'.

Het wordt alvast een belangrijk treffen voor onze meisjes. Op het WK in 2014 (Nanning) rangschikten de ploegen zich als volgt: ITA: 5de, ROU 7de, BEL 11de en ESP 15de. De wedstrijd in Novara is voor de Belgische turnsters interessant om de laatste foutjes weg te werken en wedstrijdritme op te doen. Bovendien turnen ze er met toplanden als Roemenië en Italië en wil het gemotiveerde team zich in puntenaantal zo dicht mogelijk bij deze teams plaatsen.

Internationaal wordt er met grote verwachtingen uitgekeken naar de prestaties Roemeense team, traditiegetrouw hebben ze grote ambities. Het voltallige WK-team is in Novara aanwezig: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolisan, Laura Jurca, Silvia Zarzu en Andreea Iridon. Het Italiaanse team rekent nog altijd op de prestaties van boegbeeld Vanessa Ferrari (27). De interland werd vorig jaar gewonnen door Italië, Spanje eindigde 2de en België derde.

Op het WK komt het er op aan zich bij de 16 beste teams te rangschikken om verder aanspraak te kunnen maken op een teamdeelname aan de Olympische Spelen in Rio. De landen die zich plaatsen bij de eerste 8 zijn rechtstreeks geselecteerd voor de Spelen. De landen 9 tot 16 krijgen op het Testevent in april een laatste kans om zich te plaatsen, dan kunnen de 4 beste landen doorstoten.

De wedstrijd in Novara vindt zaterdag plaats om 16.30 uur.
We houden jullie op de hoogte!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen