Dit was het Gymgala 2022!

Phoebe De Potter   ‐  Zondag 18 december 2022   ‐   Tweet

#gymgala2022

Christian Degroote

Zaterdag 17 en zondag 18 december trokken gymnastiekfans over heel België naar de Lotto Arena voor de 22ste editie van het Gymgala. En wat was het de moeite! De beste Belgische en internationale gymnasten zetten alles op alles tijdens 3 wervelende shows.

Onze Belgische gymnasten turnden samen met de internationale wereldtop en special acts de pannen van het dak in de Lotto Arena. Ze maakten er een waanzinnige show van voor jong en oud. De show werd geopend door de waanzinnige drummer Afishal, gevolgd door een adembenemende openingsdans met niemand minder dan Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Frank Zegels! Op zondag kwamen ook Gymbo en Gymba meevieren.

Belgische toppers

Het Gymgala is uiteraard het moment om onze eigen Belgische toppers in de spotlight te zetten. Zo zagen we Olympisch kampioene Nina Derwael schitteren aan de balk met Yelena Devreker (Kon. Ieperse Turnkring vzw). En ook Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Jutta Verkest (Gymflex) zagen we individueel in actie aan de brug en balk. Daarnaast zagen we alle meisjes Toestelturnen aan het werk in het groepsnummer Acro & Toestelturnen. Ook de jongens Toestelturnen maakten er een spetterende show van samen! Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Glen Cuyle (Gym Izegem) zagen we ook individueel in actie aan de grond en de ringen. 

Binnen de discipline Acro zagen we ook Noah Geniar (Acro II Gym) en Seppe Bernaerts (Art Gym) in actie. En uiteraard vergeten we onze Tumbling-meisjes Tachina Peeters (Gymplus), Louise van Regenmortel (CSA Kempen), Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Trampolinetalent Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) niet!

Dit jaar mochten we ook G-Gym gymnasten Celine Ramaekers (Movimento vzw) en Sofie Bruyninckx (Movimento vzw) voor de eerste keer verwelkomen op het Gymgala.

Internationale wereldtop

Aan internationale toppers geen gebrek. Europees kampioen Toestelturnen jongens Joe Fraser (GBR) en Europees- en vice-wereldkampioen kampioen Trampoline Allan Morante (FRA) zorgden voor het nodige spektakel binnen de internationale cast. Wereldkampioen Tumbling Kristof Willerton (GBR) sprong de pannen van het dak op de tumblingbaan samen met Jaydon Paddock (GBR), Martin Abildgaard (DNK), Mikhail Malkin (AZE) en Axel Duriez (FRA). En dan hebben we uiteraard nog Naomi Visser (NED), die de volledige zaal muisstil kreeg tijdens haar adembenemende grond- en balkoefening.

Special acts

Van spektakel gesproken, zowel De Zandmuze als de Chaix Brothers wisten de Lotto Arena vol bewondering achter te laten. In de zomer van 2021 gingen onze gymnasten naar Tokyo voor de Olympische Spelen, zo besloten wij om deze keer Japan naar België te brengen. We mochten de waanzinnige Double Dutch skills van Regstyle bewonderen tijdens het Gymgala 2022!

"Met het Gymgala sluiten we het gymnastiekseizoen 2022 af, we hebben genoten van een jaar met sportieve hoogtepunten voor al onze sporters. We zijn klaar om ook in 2023 onze doelen te bereiken, waaronder het WK Turnen dat 10 jaar na de laatste editie opnieuw te gast is in Vlaanderen, Antwerpen. Met meer dan 120 000 leden is gymnastiek een populaire sport in Vlaanderen waarin we het op topsportvlak heel goed doen. We kijken er enorm naar uit om onze eigen sporters de kans te geven om te schitteren voor het thuispubliek en mikken op een unieke beleving voor elke gymnast en toeschouwer." - Ilse Arys, Algemeen manager.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen