Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen Rope Skipping 2022

Eva Vynckier   ‐  Dinsdag 29 november 2022   ‐   Tweet

#weareropeskipping

Op zaterdag 26 november verzamelden de beste skippers van het land in Sporthal De Klodde te Zele om er te strijden voor de Belgische titels. Larissa Premereur (XL Rope & Dance vzw) en Jelle Van Heesbeke (XL Rope & Dance vzw) mochten de Belgische allroundtitel in de categorie 19+ jaar op hun naam schrijven!

Tijdens het Belgisch kampioenschap zagen we skippers in de leeftijdscategorieën 13-15j, 16-18j en 19+j in actie. Er werden titels verdeeld in de onderdelen Freestyle, Speed, Uithouding en natuurlijk Allround.

In de voormiddag zagen we de jongste skippers aan het werk. Matteo Cocquyt (RSC The Handles vzw) kon zich bij de jongens 13-15j allround tot Belgisch kampioen kronen. Bij de meisjes ging de titel naar Anke Vandenbussche (Recrean Skippers vzw).

Belgisch podium 13-15j jongens


Belgisch podium 13-15j meisjes


En ook een leeftijdscategorie hoger werden er titels verdeeld in het allroundklassement. Ewoud Maelfeyt (Jump Up vzw) mocht in de categorie 16-18j jongens de allroundtitel van Belgisch kampioen achter zijn naam schrijven! Bij de meisjes kon Lorena Premereur (Skippies) het beste resultaat neerzetten in haar leeftijdscategorie.

Belgisch podium 16-18j jongens


Belgisch podium 16-18j meisjes


Bij de mannen 19+ jaar was het Jelle Van Heesbeke (XL Rope & Dance vzw) die allround de beste scores kon neerzetten. Hij mocht de gouden medaille mee naar huis nemen en volgt zichzelf op als Belgisch kampioen. Kobe Caryn (Recrean Skippers vzw), vorig jaar nog Belgisch kampioen in de leeftijdscategorie 16-18j, mocht het zilver op zijn naam schrijven. Jelle Christiaens (XL Rope & Dance vzw) eindigde op een knappe derde plaats. Voor Jelle Christiaens was het zijn laatste wedstrijd na een lange en succesvolle springcarrière. We willen hem dan ook bedanken voor al het moois dat hij de afgelopen jaren heeft gebracht!

Belgisch podium 19+j jongens


Bij de vrouwen 19+ jaar mocht Larissa Premereur (XL Rope & Dance vzw) plaatsnemen op het hoogste schavotje. Feest bij familie Premereur met twee Belgische kampioenen in huis! Joyce De Temmerman (Recrean Skippers vzw) en Julie De Visscher (Recrean Skippers vzw) vervolledigen het Belgische podium. 

Belgisch podium 19+j meisjes


Een dikke proficiat aan alle skippers die dit weekend in actie kwamen!

Het Belgisch kampioenschap was daarnaast ook een selectiemoment voor het wereldkampioenschap dat plaatsvindt van 16 tot 23 juli 2023 in Colorado Springs, USA. Deze selectie wordt later bekendgemaakt.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen