Dit zijn de winnaars van de WK-scholenactie

  ‐  Donderdag 29 juni 2023   ‐   Tweet

#antwerp2023

De inzending van RHIZO Sportschool Kortrijk

Get moved by Antwerp, Get moved by motion!

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen 2023 in Antwerpen. In maart lanceerden we een WK-scholenactie om kinderen en jongeren in beweging te brengen. Scholen konden tot gisteren deelnemen aan de winactie om kans te maken op coole WK-prijzen. Vandaag maken we de winnaars bekend!

'Maak een leuke WK-krijttekening', met deze eenvoudige opdracht maakten we scholen warm om deel te nemen aan de winactie. Wat dat precies inhoudt, mochten scholen volledig zelf bepalen. De fantasie van de kinderen en jongeren ging de vrije loop want de winactie leverde heel wat fantastische resultaten op! Sommigen tekenden hun favoriete turntoestel, een sierlijke beweging op de balk of die gouden medaille waar iedereen van droomt. Het kon allemaal!

Uit meer dan 60 inzendingen werden volgende winnaars uitgeloot.

Winnaars gratis WK-tickets 

Volgende klassen winnen gratis tickets om naar het WK Turnen te komen kijken op maandag 2 oktober 2023.

  • 't Kofschip uit Edegem - Ilias Cloetens

  • Basisschool De Ark uit Maldegem - Ruth Byl


Winnaars waardebon Janssen-Fritsen

Naast gratis tickets maakten scholen ook kans op een waardebon t.w.v. €1.000,00 van onze partner Janssen-Fritsen om sportmateriaal aan te kopen voor op school. Volgende scholen mogen een waardebon in ontvangst nemen:

  • RHIZO Sportschool uit Kortrijk - Flore D'hondt: €1.000,00

  • Onafhankelijke Freinetschool De Klaproos uit Geraardsbergen - Kirsten Helfrich: €1.000,00


Winnaars kunstwerkenactie WK Turnen Sporting A

Samen met Sporting A zetten we in aanloop naar het grootste gymnastiek-evenement een heel voortraject op. Hiermee trachten we zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen. Zoveel mogelijk mensen warm te maken voor gymnastiek in het algemeen en het WK Turnen in het bijzonder.

Ook de Antwerpse scholen worden hiervoor in beweging gezet. Zo namen in mei en juni heel wat lagere scholen deel aan initiaties urban gym doorheen de hele stad. Hier maakten de leerlingen kennis met avontuurlijke turndisciplines als freerunning, tumbling en acrogym. Naast de sportiviteit sprak de stad ook de creativiteit van de scholen aan. Niet minder dan 20 Antwerpse lagere scholen lieten hun creatieve geest de vrije loop in de grote kunstwerkenactie ‘Gymnastiek Kunstfabriek’. Het doel? Een kunstwerk maken in het thema van turnen en het WK. Alle klassen samen maakten ruim 90 kunstwerken.


Uit alle ingezonden werken koos een jury uiteindelijk drie winnende klassen.

  • zesde leerjaar van stedelijke basisschool Klavertjevier uit Berchem
  • vierde leerjaar van vrije basisschool Andromeda uit Deurne-Zuid
  • derde leerjaar van het Sint-Ursulainstituut uit Wilrijk
Bedankt aan alle deelnemende scholen. Wat hebben we genoten van jullie fantastische tekeningen! Niet gewonnen? Niet getreurd. Je kan nog steeds tickets kopen om met jouw school naar het WK Turnen te komen kijken. Meer info vind je hier. 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen