Een cursus Aspirant-Initiator Gymnastiek organiseren?

  ‐  Maandag 25 jan 2016   ‐   Tweet

#vtsgym

Dé trainersopleiding voor jonge hulptrainers

Deelnemen aan de opleiding Aspirant-Initiator kan vanaf het kalenderjaar waarin men 15 jaar wordt. De cursisten leren hoe ze als hulptrainer tijdens een les recreatieve gymnastiek en kleutergym kunnen functioneren: Waar stel ik mij op, hoe geef ik instructies en feedback, welke lesorganisaties zijn er mogelijk, hoe motiveer ik de gymnasten, welke opwarmingsvormen kan ik geven, … De volledige opleiding is zeer praktijkgericht en de deelnemers worden permanent geëvalueerd. Wie slaagt ontvangt het attest Aspirant-Initiator van de Vlaamse Trainersschool.

Als club kan je vanaf nu een aanvraag indienen om bij jou in de turnzaal een opleiding Aspirant-Initiator te organiseren (ten vroegste in de paasvakantie). Deze aanvraag dient minimum 2 maand op voorhand ingediend te worden en zowel data, uren, locatie, contactpersoon als docent te bevatten. De cursus dient als één geheel van 16u georganiseerd te worden en de lesgever kan enkel een erkende docent zijn. Gymfed zorgt op haar beurt voor de administratieve opvolging van de inschrijvingen, het cursusmateriaal en het vergoeden van de docent.

Alle nodige informatie voor het aanvragen en organiseren van de opleiding Aspirant-Initiator en de erkenning van docenten vind je in de linkerkolom van deze pagina en bij je documenten (Clubnet).

Wil je een opleiding Aspirant-Initiator in jouw club laten doorgaan, aarzel dan niet om je aanvraag in te dienen! Dit is dé ideale kans om hulptrainers uit jouw club en omgeving zich dicht bij huis te laten bijscholen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen