Belgische kampioenen gekend!

  ‐  Zaterdag 7 mei 2016   ‐   Tweet

#GrootBK

Podium Groot BK Toestelturnen jongens (foto: Els De Nil)

We zijn er aan begonnen! Het Groot Belgisch kampioenschap is deze morgen van start gegaan in de Topsporthal in Gent. Dit weekend zien we zo'n 1400 Vlaamse en Waalse gymnasten uit 167 Belgische gymclubs aan het werk. Het zonnetje schijnt buiten volop, maar aan de opkomst te zien weerhoudt dat de gymnastiekliefhebbers niet om te komen supporteren voor hun favoriete gymnasten! We houden jullie via deze weg op de hoogte van de prestaties vandaag. Ook op onze Facebook, Twitter en app kan je terecht voor meer updates.

Zaterdagavond 7 mei: Ritmiek
Voor velen een primeur om te mogen aanschouwen, ritmische gymnastiek! En de gymnastes maakten het meer dan waar. Anaïs Collin (GRS Mounier) mag zich vanaf vandaag Belgisch kampioene noemen! De zilveren medaille was voor Kaat Wyers (Gym Mol vzw) en de bronzen medaille voor Joke Verpoest (Happy Gym vzw).

De groep van Forza Ritmica Gent was alleen in hun categorie maar dat deed niets af aan hun prestatie, de Belgische titel is binnen!

Zaterdagavond 7 mei: Toestelturnen
Jammer genoeg deden onze 'Olympische meisjes' niet mee aan dit BK. Toch hadden we een vijftal deelnemers in de categorie Toestelturnen senioren meisjes. Adélia Galofaro (Club Boussu Gym) ging aan de haal met het goud en werd Belgisch kampioene. Dorien Motten (Turnkring Bilzen vzw) werd tweede en Laura Aerts (Gymgroep AS) derde.

Bij de heren was het uitkijken naar het ganse Belgische team dat zou turnen, het BK is namelijk een test voor het aankomende Europese Kampioenschap. Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) won overtuigend de Belgische titel met 3 punten voorsprong op de tweede; Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel vzw), plaats drie was voor Luka Van Den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas). Jimmy werd in het verleden maar liefst drie keer Belgisch kampioen bij de senioren en deed daar dit weekend dus nog een vierde titel bij!

Zaterdagavond 7 mei: Trampoline synchroon
Wat later op de avond konden we de gymnasten Trampoline synchroon aan het werk zien. Bij de meisjes 15+ was het goud, en dus ook de Belgische titel, voor Britt Caers en Nell Caers (Corpus Sanum Herentals). Het zilver was voor Grace Chezzi en Aukje Van Der Sanden (Gym 90 - DES Beveren) en het brons voor Rune Wullens en Jente Versigghel (Sterk en Lenig Drongen).

Bij de jongens was het een nek-aan-nekrace maar Ben Van Overberghe en Michael Goossens (Sportac Deinze - Rust Roest Brugge) wisten de klus te klaren en kroonden zich tot Belgisch kampioen. Joris Geens en Simon Debacker (S&L Drongen - L&V Beveren-Leie) grepen de zilveren medaille en het brons was voor Joney Houben en Jarne Windels (Gym '90 Beringen).

Zaterdagnamiddag 7 mei: Trampoline en Tumbling
Vervolgens was het de beurt aan Tumbling en Trampoline. Bij de meisjes was de gedoodverfde favoriet Tachina Peeters (Gymplus vzw), en ze maakte haar rol met glans waar. Ze behaalde een score van 66,050 punten en daarmee ook de Belgische titel! Niet onbelangrijk, Tachina evenaarde met haar moeilijkheid het Belgische record van Anne Leemans dat enkele weken daarvoor nog verbroken werd. Het zilver en brons was voor Linde Matthys (Sterk en Lenig Drongen) en Silke Vermeulen (Turnclub Olympia Merelbeke vzw).

Bij de heren ging Hugues Van Holderbeke (Sterk en Lenig Drongen) met de Belgische titel aan de haal met 65,400 punten. Achter hem kwamen Bruce Mommers (Klimop RT Merksem) en Axl Maris (Turnkring Bilzen vzw).

In de discipline Trampoline stond een zeer sterk deelnemersveld, Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) trok hier aan het langste eind. Op plaats twee en drie kwamen Loic Lenoir (WIK Oostende) en Ben Van Overberghe (Sportac Deinze vzw).
Bij de meisje was het deelnemersveld iets kleiner maar daarom niet minder sterk! Sara Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) werd Belgisch Kampioene, Grace Chezzo (Gym '90 Beringen) behaalde een zilveren medaille).

Zaterdagnamiddag 7 mei: Acro
Omstreeks 17 uur waren de Belgische titels verdeeld binnen de discipline Acrobatische gymnastiek. Er deden senioren mee in de categorieën Heren Paar en Meisjes Drie. Bij het Heren Paar was de overwinning voor Jim De Vos en Julien Pigeolet (Volharding Boom). In de categorie Meisjes Drie ging de Belgische titel naar Yaël Sertons, Laura Vandersluys en Hanne Vervelghe (OTM Gent vzw). Het zilver was voor Katleen Kiebooms, Sanne Simons en Nona Wouters (APG-TK Werchter). Zo dadelijk weten we wie de Belgische kampioenen in de disciplines Tumbling en Trampoline zijn.

Zaterdagvoormiddag 7 mei: Dubbele minitrampoline
In de discipline Dubbele minitrampoline werd deze voormiddag als eerste gestreden om de titel van Belgisch Kampioen. Bij de senioren heren was het Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) die met de overwinning ging lopen met een overtuigende score van 68,100. Achter hem eindigden Thijs Leers (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) en Yanto Oenang (Sterk en Lenig Drongen).

Bij de meisjes was de Belgische titel voor Paulien Feyaerts (Turnkring Altis Hulshout) met een score van 63,800 punten. Het podium werd vervolledigd door Margo Leman (Turnkring Ten Gaerde) en Nathalie Moens (TK Deugd en Moed Ekeren vzw).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen