Eerste kwalificaties achter de rug op WK

Jessie Verelst   ‐  Vrijdag 13 apr 2018   ‐   Tweet

#acrobatics2018

Let's Team Up!

Het startschot van de 26ste editie van het wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek werd rond de middag gegeven in de Lotto Arena te Antwerpen. Alle 174 gymnasten kwamen vandaag in actie.

Om 11u15 ging de openingsceremonie van start! Alle landen werden voorgesteld en de heer Gilbert Vercammen (president Gymnastiekfederatie Vlaanderen) en de heer Morinari Watanabe (president FIG) brachten een mooie toespraak. Ook werden de eedafleggingen gedaan voor de juryleden, gymnasten en ook de coaches. De meisjes groepen moesten starten met tempo en de heren paren met balans. Later op de dag brachten de gemengde paren tempo, heren 4 balans en meisjesparen balans. In het laatste blok van de dag was het terug aan de trio’s met balans en tempo voor de mannen duo’s. Hieronder een korte samenvatting van de hoogtepunten van de dag.

Mannen paren

Oefening 1 balans:

Het Russisch duo Igor Mishev en Nikolay Suprunov maakten een kleine wiebel in het eerste deel maar turnden verder een bijna foutloze oefening en kregen een knappe score van 28,045. Kort nadien zagen we het Duitse herenpaar Michail Kraft en Tim Sebastian aan het werk. Zij waren nog de winnaars van de World Games 2017. Ook dit keer turnden zij een zeer sterke balans oefening goed voor 28,675 en een voorlopige 1ste plaats. Het herenpaar uit Noord-Korea, Ri Hyo Song en Kong Yong Won, brachten een top balans en werden beloond met 28,190 punten, hiermee komen ze op plaats 2. Dan was het uitkijken naar ons Belgisch duo, Kilian Goffaux en Robin Casse (Sportac Deinze). Hun oefening ging niet helemaal zoals verwacht en enkele fouten hebben hun wat punten gekost. De volgende grote namen bij de herenparen waren Adam Upcott en Charlie Tate uit Great-Britain. Deze heren turnen nog maar 6 maanden samen in duo, voordien turnden zij samen met Lewis Watts en Conor Sawenko in een heren vier formatie. De jongens uit de UK turnden een prachtige oefening en kregen 28,180. Hiermee komen ze op een voorlopig 3de plaats.

Oefening 2 tempo:

Bij de herenparen zagen we als eerste grote topper het team uit Noord-Korea aan het werk. Na een sterke balans routine, turnden ze ook een goede tempo met 27,065 punten. De volgende grote namen in deze categorie waren de jongens Charlie Tate en Adam Upcott. Een knallende tempo leverden hen 27,590 op en zo konden ze hun 3de plaats behouden. Onze Belgische jongens hadden vanochtend pech, maar kwamen terug met een sterke tempo, goed voor 28,470. Ze klommen op naar plaats 8. Het Duitse herenpaar turnde nu ook alweer erg sterk, ze wisten hun 1ste plaats te behouden na twee erg goede routines. Het Russisch heren duo, na balans nog op plaats 4, kon opklimmen naar plaats 2 met een strakke tempo oefening.


Meisjes groepen

Oefening 1 tempo:

Over naar tempo bij de meisjesgroepen. Daar sprong als eerste het trio uit Israël in het oog. Zij brachten een knappe choreo, in totaal kregen deze meisjes 27,190. De groep uit China, Yushan Duan, Qiuqiong Ji en Jieyu Liu, gingen met de score 27,295 net over het team uit Israël en eindigden zo op een voorlopig 3de plaats. De meiden uit België, Lena De Moor en de zusjes Eva en Anna Hyde (Turnclub Athena - Sterk & Lenig Drongen), wisten de zenuwen goed onder controle te houden en turnden een goede tempo oefening. Een mooie hoge artistieke score van 8,95 en in totaal 27,060 punten plaatsten hen in de voorlopige ranking op een mooie 7de plaats. De meisjes groep uit Rusland turnden een hele strakke tempo oefening, ze kregen 28,590 punten en namen hiermee de leiding in het klassement. Gevolgd door de meisjes uit Belarus, Julia Ivonchyk, Veranika Nabokina en Karina Sandovich, zij kregen 28,090.


Oefening 2 balans:

Het trio uit Ukraine, na tempo nog op plaats 4, turnden een foutje in de balans. Hierdoor zakten ze een aantal plaatsen. Bij het trio uit Belarus daarentegen, verliep de balans routine opnieuw vlekkeloos, ze kregen een top score van 29,500 en eindigen op een 2de plaats. De meiden uit Israël stonden op de 5de plaats met hun tempo oefening, ze konden met hun goede balans routine opklimmen naar plaats 3 in het klassement. Het ijzersterke trio uit Rusland bleek ook met balans niet te verslaan, ze turnden 29,790 punten bij elkaar en blijven zo aan de leiding! De Belgische meisjes, Lena-Anna-Eva, kreeg de hele zaal stil met hun prachtige routine en klommen op naar plaatsje 4. Op nummer 5 is momenteel het Nederlandse trio Fem-Pleunie-Mariska geëindigd na 2 oefeningen.


Gemengde paren

Het gemengde paar Artur Beliakov en Volha Melnik uit Wit-Rusland, zilver World Games 2017 te Wroclaw, is opnieuw aanwezig. Wegens een blessure hebben zij enkele wedstrijden moeten missen maar zij lieten vandaag een erg knappe tempo oefening zien. Ze werden beloond met een mooie score (28,385) en een voorlopig 3de plaats. Uit Nederland zagen we het gemengde paar Britney Bordewijk en Stein Briggen aan het werk met sterke tempo delen en een knappe choreo, goed voor score 27,900. Het gemengde paar uit Rusland, Marina Chernova en Georgii Pataraia, trok zeker ieders aandacht! Met een moeilijkheidswaarde van 3,060(!) en een bijna perfecte uitvoering kregen zij een fantastische topscore van 30,410 en nemen zij de leiding! Het duo uit Azerbeidzjan, Abdulla Al-Mashaykhi en Ruhidi Gurbanli, turnden netjes, beloond met 28,390 punten en een voorlopig 2de plaats. Het Belgisch gemengd paar, Marte Snoeck en Bram Röttger (Sportac Deinze - Volharding Boom) sloten de competitie in hun categorie af vandaag. Hun tempo oefening bracht hen 27,560 punten op.


Meisjes paren

Het meisjespaar uit Ukraine, Yuliia Pylypiak en Oleksandra-mariia Tabachynska, kreeg de zaal helemaal stil met een mooie, elegante balansoefening. Voor deze prachtige oefening kregen de meisjes 28,640 en een voorlopige 2de plaats. Mika Lefkovits en Roni Surzon uit Israël toonden zeer sterke elementen en een knappe choreo op het bekende nummer ‘Still loving you’ van de ‘Scorpions’. Goed voor 29,015 punten en een 1ste plaats. Het topduo uit Rusland, Daria Guryeva en Daria Kalinina maakten helaas een fout in het eerste deel, hierdoor zakten ze enkele plaatsen in het klassement. Het meisjespaar van Noord-Korea kon de jury bekoren met hun mooie oefening, zij kregen 28,620 punten en sluiten hiermee de top 3.


Heren 4

De heren 4 competitie ging moeilijk van start. Het Belgische team moet de spits afbijten. De jongens Noam Patel, Hannes Garre, Bram Geusens en Jonas Anthoon (STB Gymnastics Berchem - TK Wercher - Sportac Deinze - Sportiva Sint-Gillis Waas) kwamen helaas ten val in het eerste balansdeel, dat bracht hen nog op een totaalscore van 25,840. Het top heren 4 uit China, Zheng Li- Liuming Rui-Teng Zhang-Jiahuai Zhou turnden een fantastische oefening wat hen 30,440(!) punten en een voorlopig 1ste plaats opleverden. De jongens uit Portugal wisten de zenuwen goed onder controle te houden, zij brachten een mooie choreo op ‘The Sound of Silence’, goed voor een totaal van 29,330 en staan zo momenteel op nummer 3. Tot slot sloot het heren vier uit Israël de wedstrijd in hun categorie vandaag af, een knappe oefening eindigde met 29,720 punten en bracht hen op plaats 2.


Kwalificatie dag 1 zit er op! Het was spannend voor iedereen, sommige teams hebben wat pech gehad, andere turnden erg knappe oefeningen. Morgen start de competitie opnieuw met de combined kwalificaties voor de trio’s en de heren paren. Later op de dag turnen morgen de top 8 binnen deze categorieën de finale. De meisjes duo’s, gemengde paren en heren vier turnen morgen hun 2de oefening en zullen op zondag de combined kwalificaties en ook de finales turnen. Heel veel succes aan alle teams op dag 2! Let’s team up!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen