EK Bern Junioren: Rinke en Maellyse worden 7de en 14de in allroundfinale

Inge Doens   ‐  Vrijdag 3 jun 2016   ‐   Tweet

#ECBern2016

Links: Rinke Santy - Rechts: Maellyse Brassart
Links: Rinke Santy - Rechts: Maellyse Brassart


Met de steun van


Agiva.png

Elena Eremina (RUS) Europees juniorenkampioene

Het junioren meisjesteam werd achtste op het Europees kampioenschap in Bern. Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en de Franstalige Maellyse Brassart (Gym Phenix) plaatsten zich in het individuele klassement respectievelijk als 16ste en 17ste en mochten aantreden in de allroundfinale met de 24 beste junioren van het tornooi.

In tegenstelling tot bij de senioren staat bij de junioren wel een allroundfinale op het programma. Net zoals tijdens de kwalificatiewedstrijd mochten de Belgische gymnasten starten aan balk. Rinke slaagde er in haar score van tijdens de kwalificaties te verbeteren en een mooi en stabiel programma af te werken. Met een score van 52.599 punten eindigde ze op een schitterende 7de plaats. Ook Maellyse wist haar prestatie te verbeteren en kon een score van 51.833 punten en een 14de plaats achter haar naam schrijven.
Beide gymnasten maakten deel uit van een nieuwe lichting turnsters die met ambities uitkijken naar een deelname aan de Olympische Spelen. Voor 2016 in Rio zijn beide gymnasten net iets te jong. We zien ze hopelijk in het traject naar de Spelen van 2020 in Tokio! Proficiat! Mooie prestatie Rinke en Maellyse!

Elena Eremina uit Rusland werd de nieuwe Europees kampioene met een score van 54.500 punten.Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen