EK Ritmiek 2022 - Kwalificaties dag 3

  ‐  Woensdag 15 juni 2022   ‐   Tweet

#ECtlv2022

Van 15 tot 19 juni gaat in Tel Aviv het Europees kampioenschap Ritmiek door voor juniores en seniores. Vijf Belgische gymnasten trokken naar Israël om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de derde kwalificatiedag zagen we onze drie seniores in actie met de twee overige tuigen.

Kwalificaties dag 3

Op de derde en laatste kwalificatiedag kwamen onze seniores Alessia Verstappen (Happy Gym), Oona De Decker (happy Gym) en Carina Lacos (Brussels GR) in actie tijdens de oefeningen met knotsen en lint.

Alessia Verstappen turnde een knappe oefeningen met de knotsen en behaalde 26.400 punten. En ook Carina Lacos kwam in actie met de knotsen en kreeg 24.950 punten van de jury. Als laatste tuig stond lint op het programma. Ook daar lieten onze Belgische meisjes knappe oefeningen zien. Alessia Verstappen kreeg 23.200 punten en Carina Lacos 24.400 punten.

Hiermee zit het EK voor onze juniores & seniores erop! 

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Kwalificaties dag 2

Op 16 juni traden onze drie seniores aan in Israël tijdens de kwalificaties van hoepel en bal. Belgisch kampioene Alessia Verstappen (Happy Gym) kwam in actie met de hoepel. Haar oefening leverde haar 24.300 punten op. En ook Oona De Decker (happy Gym) bracht een oefening met hoepel. Zij verzamelde 21.400 punten. 

De Waalse Carina Iacos (Brussels GR) turnde vandaag enkel met bal. Haar oefening leverde haar 24.500 punten op. Ook Alessia turnde haar oefening met bal. Alessia verzamelde 23.050 punten.

Morgen zien we onze seniores in actie met de twee andere tuigen, knotsen en & lint. Volg hun wedstrijd LIVE vanaf 14.10 uur Belgische tijd via de livestream.


Kwalificaties dag 1

Om 10.00 uur lokale tijd gaven juniores Camille Fovel (Brussels GR) en Beatrice Valeanu (Brussels GR) de aftrap in Israël. Camille kwam enkel in actie met de bal en behaalde een mooie score van 23.950 punten. 
Beatrice zagen we in actie met de drie andere tuigen en kon eveneens drie goede oefeningen brengen:

 • Hoepel 24.050 punten
 • Knotsen 23.400 punten
 • Lint 23.200 punten

  Daarnaast werd er bij de juniores ook een landenklassement opgemaakt. Onze meisjes eindigden op een knappe 24ste (van de 33) plaats. De volledige resultaten kan je hier terugvinden. 

  Een mooie prestatie van onze juniores. We zien hen helaas niet terug in de tuigfinales. Morgen, 16 juni, staan de kwalificaties hoepel en bal op het programma voor onze seniores. 

  • Alessia Verstappen (Happy Gym) 
  • Oona De Decker (happy Gym) 
  • Carina Iacos (Brussels GR) (Ballon, massues, ruban) 

  Dikke proficiat meisjes! 

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen