EK Toestelturnen: 4de plaats voor Lisa Vaelen in sprongfinale

Delphine Gosseye   ‐  Zondag 14 aug 2022   ‐   Tweet

#munich2022

Zondag 14 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in München, Duitsland, staan de toestelfinales programma. De 8 beste gymnasten per toestel nemen het tegen elkaar op om de titel. Aan sprong verdedigt Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) de Belgische driekleur. 

Na de 5de plaats van Team BELGYM in de teamfinale zijn de ogen in de Olympiahalle gericht op de toestelspecialisten. Tijdens de kwalificaties wisten de beste 8 gymnasten per toestel (max 2 per land) zich te selecteren voor deze finales. In de finale starten alle gymnasten opnieuw vanaf nul in de titelstrijd per toestel. 

  1. Zsofia Kovacs (HUN) - 13,933 punten
  2. Asia D'Amato (ITA) - 13,716 punten
  3. Aline Friess (FRA) - 13,599 punten

Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) wist zich tijdens de kwalificaties met een totaalscore van 13.616 punten als 5de te selecteren. Ook in de finale komt ze opnieuw in actie met twee sprongen. Haar eerste, moeilijkste, sprong gaat goed. Ze behaalt een heel knappe score van 14,133 punten. Bij haar tweede sprong dient ze helaas een grote achterwaartse stap te zetten. Ze behaalt 13,033 punten. Met een gemiddelde totaalscore van 13.583 punten belandt ze met een zucht van het podium en behaalt ze een heel knappe 4de plaats.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen