EK Toestelturnen Junioren jongens van start!

  ‐  Woensdag 25 mei 2016   ‐   Tweet

#ECBern2016

Belgische jongens om 18.00 uur in competitie

Van 25 tot 29 mei vindt het Europees Kampioenschap Toestelturnen bij de jongens plaats in Bern. We brengen verslag uit van hun voorbereiding en prestaties.

Onze junioren op dit EK zijn Noah Kuavita (Silok Deurne), Takumi Onoshima (FfG), Jonas Delvael (Gym Izegem), Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) en Justin Pesesse (FfG).

Op maandag 23 april werkten onze junioren de podiumtraining af. Deze verliep over het algemeen vrij vlot. Helaas werd de training ingekort omdat het maar 10 graden was in de zaal, en dat zijn natuurlijk geen ideale turnomstandigheden. Ondanks de koude doorliepen de jongens toch allemaal hun programma. Onze junioren voelen zich voorlopig heel goed op dit EK, de jongste deelnemers zijn wel wat onder de indruk van de omstandigheden. Zo'n EK maak je natuurlijk niet elke dag mee! Goed nieuws voor Noah Kuavita (Silok Deurne), ondanks een kneuzing in de voet die hem parten speelde, heeft hij zijn vloer -en sprongoefeningen pijnloos kunnen turnen.

Woensdag 25 april om 18.00 uur gaat de wedstrijd van start. Onze junioren starten aan het paard met bogen. Noah, Takumi en Jonas zullen allround turnen, Ward zien we aan het werk op paard, ringen, brug en rek en Justin turnt op grond en sprong. De wedstrijdformule is 5-4-3, dat wil zeggen dat er per toestel vier van de vijf gymnasten turnen waarvan enkel de beste drie scores meetellen. Het doel voor dit EK is eindigen bij de top 8 en een individuele allround-finale. We wensen hen alvast heel veel succes!!!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen