EK Toestelturnen: Juniorenmeisjes turnen DEZE avond hun wedstrijd!

  ‐  Dinsdag 31 mei 2016   ‐   Tweet

#ECBern2016

Onze Belgische junioren


Competitie op 1 juni om 18.00 uur

Van 1 tot 5 juni vindt het Europees Kampioenschap Toestelturnen bij de meisjes plaats in Bern. Onze Belgische junioren op dit EK zijn Myrthe Potoms (Gymflex), Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Alysha Senders (Sta Paraat Hasselt-P.H.H. Hasselt), Manon Muller (Gymplus vzw) en de Waalse turnster Maellyse Brassart (Gym Phoenix). De ambities voor dit team zijn top-8 en twee individuele allroundfinales. Hun competitie start op woensdag 1 juni op 18.00 uur aan balk.

Op maandagavond 30 april werkten onze junioren meisjes hun podiumtraining af. Aangezien sommige van onze junioren nooit eerder op zulk groot tornooi stonden, waren ze wat onder de indruk van de grote zaal maar er werd goed gewerkt! Op balk en brug werden enkele foutjes gemaakt maar over het algemeen verliep de podiumtraining zeker niet slecht. Van deze foutjes zal op de eigenlijke wedstrijd vast en zeker niets meer te zien zijn. Woensdag is het tijd voor het echte werk.

Bij de junioren meisjes zullen volgende gymnasten aantreden. Myrthe, Rinke en Maellyse Brassart zullen allround turnen. Alysha zal te zien zijn op grond en Manon Muller, die de gekwetste Imke Wolthuizen (De Gympies Keerbergen) vervangt, zal turnen op balk, sprong en brug. De meisjes starten op balk.

Op het EK in Sofia in 2014 werd het juniorenteam nog zesde, de ambitie is dit jaar dus ook top-8! Ze haalden destijds in Sofia twee allroundfinales met Axelle Klinckaert (24e) en Rune Hermans (9e) die intussen het seniorenteam hebben vervoegd. Onze senioren meisjes turnen hun wedstrijd donderdag 2 juni om 17.30 uur.

We wensen onze junioren en senioren alvast veel succes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen