EK Trampoline en Tumbling: Tachina trekt met ambitie naar Spanje

Tine Van Bossuyt   ‐  Maandag 28 mrt 2016   ‐   Tweet

#ekvalladolid

Tachina Peeters (foto: Mathias Hikketik)
Tachina Peeters (foto: Mathias Hikketik)

10 Vlaamse gymnasten nemen deel!

Onze Belgische Trampoline en Tumbling toppers zijn in volle voorbereiding voor het komende EK in Valladolid. Nu de delegatie gekend is, is de eindsprint definitief ingezet.

Tien Belgen verdedigen onze nationale driekleur in Spanje vanaf 31 maart. Eén van deze toppers is Tachina Peeters (Gymplus). Ze draait al enkele jaren mee met de wereldtop in de discipline tumbling. Meer nog, op haar eerste WK als senior vorig jaar in november haalde ze de finale en mocht ze huiswaarts keren met een prachtige 6de plaats.

Op dit EK is Tachina dus geen groentje meer en trekt ze met de nodige ambitie richting Spanje. Gymfed deed een interview met de kapitein van de Belgische tumblingploeg en polste naar haar verwachtingen.

Hey Tachina! Je selectievoor het EK is binnen, proficiat! Ben je al wat bekomen van je fantastische prestatie op het vorige WK?
Ja hoor! Maar het blijft echt wel één van de mooiste momenten die ik tot nu toe heb mogen beleven. Voor mijn vertrek naar Denemarken had ik niet echt finale ambities. Ik kwam net terug uit blessure, afgelopen zomer brak ik namelijk mijn voet op een buitenlandse stage.
En daar sta je dan plots, in je eerste WK-finale… Ik had ongelofelijk veel stress. Je kan niet geloven hoe blij ik was dat ik mijn twee reeksen tot een goed einde heb gebracht. Het resultaat was dan ook onverhoopt. Een 6de plaats en een super trotse trainer. De mooiste dag uit mijn leven, echt!

Met zo’n herinnering nog fris in je achterhoofd mag je toch wel met enige ambitie naar het EK vertrekken?
Zeker, ook daar wil ik opnieuw tonen wat ik kan. Ik wil het zelfs nog iets beter proberen doen. Maar anderzijds zorgt het ook voor stress. Mensen krijgen verwachtingen en die bevestigen brengt toch wel de nodige zenuwen met zich mee.

Hoe ontstress je dan op zo’n belangrijke wedstrijd?
Op zo’n momenten heb ik veel aan Anne, zij is mijn clubmaatje en ik heb een heel sterke band met haar. Ze weet ook perfect wat ik nodig heb voor een wedstrijd en hoe ze met mij moet omgaan. Net voor de wedstrijd speel ik met mijn trainer soms het spelletje Ninja. Het ziet er vrij raar uit, maar het helpt echt! (Nu maak je ons wel heel nieuwsgierig Tachina!)

Wie worden je grootste concurrenten in Spanje?
De Britten en Russen die zijn echt fantastisch. En dat zowel bij de vrouwen als bij de mannen. Mijn pronostiek: Lucie Colebeck wordt wereldkampioene bij de vrouwen, Kristof Willerton bij de mannen. Ze hebben in elke categorie een volledig team fantastisch toch! Engeland boven dus.

Heb je een goede voorbereiding achter de rug?
Mijn voorbereiding is alvast beter dan die van het WK. Maar ik sukkel de laatste maanden met wat hoofdpijn. Best lastig trainen dus. Ik draag tegenwoordig zelfs een bril. Helaas heb ik de oorzaak nog steeds niet gevonden. Maar kijk, de aanhouder wint. Doorzetten is de enige optie momenteel!

Wat verwacht je van de andere Belgen die in actie komen op de tumblingbaan?
Ik hoop dat ze allemaal een unieke ervaring mogen opdoen tijdens dit EK. Als ze even goed knallen als dat ze hier in België doen dan volgen de resultaten vanzelf.

Wat denk je, volgend jaar met een vrouwenploeg naar het WK? Dat moet echt al heel lang geleden zijn!
Amaaai! Dat zou geweldig zijn!

Je denkt dus nog niet aan stoppen.
Nee hoor! Nog lang niet. Ik tumble gewoon doodgraag. Ik stop niet voor ik Europees of Wereldkampioen ben geworden (lacht).

Nog een laatste vraagje Tachina, als je één iemand mee mag nemen in je EK valies, wie zou dat dan zijn?
Normaal gezien zouden dat mijn twee trainers zijn, Anne, mijn mama en mijn stiefpapa. (Wat heb jij een grote valies Tachina)
Maar deze keer heb ik geluk en gaat iedereen mee. Ik kies dus resoluut voor mijn hondje! (lacht)

We wensen je nog veel succes met je voorbereiding Tachina en we kijken alvast uit naar je prestaties in Spanje!

Tachina vertrekt vandaag (maandag 28 maart) met de volledige delegatie naar het EK.
Ze is vergezeld van de trampolinegymnasten: Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen), Simon Debacker (Lenig en Vlug Beveren-Leie), Loïc Lenoir (WIK Oostende), Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) en Ben van Overberghe (Sportac Deinze).

Aan de tumblingcompetitie nemen deel: Silke Vermeulen (Turnclub Olympia Merelbeke), Anne Leemans (Gymplus), Evi Milh (Turnclub De Zeestern), Noah Houbrechts (Aktiva Berendrecht) en Tachina Peeters (Gymplus).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen