EK TU TRA DMT 2022 - Dag 1

  ‐  Woensdag 1 juni 2022   ‐   Tweet

#TrampolineRimini22

Sam D'Hoop (Turnkring Oostakker) haalt finale op het EK - Foto Christian Degroote

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de eerste dag van het EK kwamen 12 gymnasten in actie en werden er 5 finales behaald! 

Tumbling

Sam D'Hoop (Turnkring Oostakker) beet de spits af op dit EK en zette onmiddellijk een knappe prestatie neer. Twee goede reeksen leverden hem 54.900 punten én een plek in de finale (top 8) op! Daarna was het de beurt aan de vrouwen. Ook zijn turnden knappe reeksen en plaatsten zich hoog in het klassement. 

Tachina Peeters (Gymplus) behaalde 50.900 punten tijdens de kwalificaties en Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) 48.100 punten en  verzekerden zich hiermee van een plek in de finale op zondag 5 juni. 

Ook Evi Milh (Turnclub De Zeester) verzamelde 48.100 punten maar door de hogere moeilijkheid van Laura, ging haar score voor. Sofie Rubbrecht (Gymflex) verzamelde 48.000 punten tijdens de kwalificaties. Hen zien we niet terug in de individuele finale. 

We zien het Tumbling team terug in de Teamfinale op vrijdag 3 juni om 16.30 uur. 

  Dubbele Minitrampoline

  Op de dubbele minitrampoline zagen we vandaag vier enthousiaste springers in actie. Belgisch kampioen Kobe Antheunis (Sterk & Lenig Drongen) zette de beste Belgische prestatie neer en verzamelde 55.400 punten, goed voor een plek in de finale. Ook clubgenoot Wannes Geens (Sterk & Lenig Drongen) turnde twee sterke doorgangen en verzamelde 53.800 punten. Hij eindigde de competitie als 1ste reserve!

  Jesse Croonenberghs (Wild Gym) verzamelde een knap totaal van 51.800 punten en Aaron Kusdemir (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge) 50.500 punten. Hen zien we niet terug in de finale. 

  We zien het DMT team terug in de Teamfinale op vrijdag 3 juni om 16.30 uur.

   Trampoline 

   In de discipline Trampoline was het vandaag de beurt aan onze juniores. Brent Deklerck (WIK Oostende) sprong zowel een goede opgelegde als vrije reeks en eindigde zijn kwalificaties met 95.770 punten. Goed voor een plek in de halve finale! Bij Nadira Decraene (Lenig & Vlug Beveren-Leie) ging het helaas mis in beide reeksen. Ze verzamelde nog een totaal van 15.270 punten. Rien Denolf (WIK Oostende) sprong wel twee goede reeksen en verzamelde een totaal van 92.230 punten. Hiermee staat hij tweede reserve voor de halve finale! 

    Morgen, donderdag 2 juni, staan de kwalificaties voor de seniores Trampoline en juniores Dubbele Minitrampoline op het programma!

     Reacties op dit bericht

     Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen