EK TU TRA DMT 2022 - Zilver voor Brent Deklerck

‐  Zondag 5 juni 2022   ‐   Tweet

#TrampolineRimini22

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de laatste dag van het EK werden heel wat finales gesprongen door onze gymnasten.

Finale Tumbling

Tijdens de finale Tumbling kwamen maar liefst 3 Belgische gymnasten in actie in Rimini. De 8 gymnasten sprongen allemaal 1 reeks en daarna mocht de top 4 een tweede reeks springen waarbij de scores terug van 0 startten. Bij de mannen kon Sam D'Hoop (Turnkring Oostakker) zich als 5de gymnast selecteren voor de finale en in die finale behaalt hij met 27.800 punten een mooie 6e plaats.

Bij de vrouwen waren alle ogen gericht op regerend Europees kampioene Tachina Peeters (Gymplus). Zij behaalt met 25.200 punten de 6e plaats. Ook Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) mocht aantreden in de finale. Zij behaalde een knappe 24.600 punten en eindigde haar EK op de 7e plaats.

Finale Dubbele Minitrampoline

Belgisch kampioen Kobe Antheunis (Sterk en Lenig Drongen) kon zich als 4de selecteren voor de finale op dit EK. Met een score van 26.500 punten eindigt hij op dit EK op de 7e plaats plaats.

Finale Dubbele Minitrampoline juniores

In november 2021 won Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge) goud bij de juniores op de WAGC in Azerbeizdjan op de Dubbele Minitrampoline. En ook hier op het EK in Rimini legde hij zijn lat hoog. De 8 gymnasten sprongen tijdens de finale op dit EK allemaal 1 doorgang en daarna mocht de top 4 een tweede doorgang springen waarbij de scores terug van 0 startten. Na de gouden medaille met het team op zaterdag 4 juni bracht hij ook in de individuele finale vandaag een knappe finale reeks en neemt met 27.200 punten het zilver!

Halve finale trampoline juniores

Junior Brent Deklerck (WIK Oostende) turnde tot hier toe een sterk EK en kon zich voor maar liefst 3 finales kwalificeren, halve finale Trampoline, finale DMT en de teamfinale DMT. Tijdens deze halve finale op de trampoline sprong hij een knappe reeks en werd hij beloond met een score van 53.960 punten. Genoeg voor de top 8 en dus een plek in de finale later deze dag!

Finale Trampoline juniores

Brent Deklerck (WIK Oostende) wist zich 's morgens te kwalificeren voor de individuele finale Trampoline, een fantastische prestatie van onze junior! Ook tijdens de finale bracht hij een sterke reeks die hem 53.400 punten opleverde, goed voor de 4e plaats. Wat een EK voor Brent! Dikke proficiat!