EK Turnen: herenploeg eindigt 9de, toestelfinale voor Dennis Goossens!

Inge Doens   ‐  Donderdag 26 mei 2016   ‐   Tweet

#ECBern2016

Team BELGYM mist op één plaats de teamfinale van het EK!

Vandaag kwam het Team BELGYM jongens in actie op het Europees kampioenschap Turnen in Bern. Ze eindigden op een 9de plaats met 250.146 punten en missen hiermee net een plaats voor de teamfinale.
De 23-jarige Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) kan zich met een persoonlijke recordscore (15.336 punten) selecteren voor de toestelfinale aan de ringen!

Op het EK voor de Olympische Spelen staat er traditiegetrouw voor de senioren een kwalificatiewedstrijd op het programma die selectief is voor de Teamfinale (8 beste landen) en de Toestelfinales (8 beste gymnasten per toestel). Er vindt dan geen allroundfinale (24 beste gymnasten op de 6 toestellen) plaats.
Headcoah Gerard Speerstra stelde in het Belgische team volgende gymnasten op: Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge), Luka van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Siemon Volkaert (GymMAX vzw), Dennis Goossens (TK De Kerels Waasmunster)
Daan Kenis (TK De Eik Lommel) werd in laatste instantie vervangen wegens een hielblessure.

Het jongensteam verzamelde een puntentotaal van 250.146 punten. Belgisch kampioen Jimmy Verbaeys turnde als enige gymnast aan de zes toestellen en haalde een score van 83.316 punten die hem een mooie 7de plaats opleverde in de individuele rangschikking. Siemon kwam in actie op grond, paard en sprong en kon twee scores van meer dan 14.000 punten aan het resultaat toevoegen. Bram toonde zich vooral sterk op het paard met bogen (14.466 punten), Luka turnde aan vijf toestellen (geen paard) en haalde voor de Belgische ploeg de hoogste score op sprong (14.400 punten) en rek (14.133 punten). En dan mocht Dennis voor België de competitie afsluiten met zijn oefening aan de ringen. Hij weet zijn oefening quasi foutloos af te werken wat hem de 8ste beste score (15.366 punten) aan dit toestel opleverde, goed voor een plaats in de finale die zondag geturnd wordt! Knap!

In de Teamfinale zien we, samen met Spanje en Italië, de 6 Europese landen terug (GBR, RUS, SUI, GER, UKR, FRA) die zich ook wisten te selecteren voor de Olympische Spelen in Rio. Nederland nam met het team niet deel.

Dennis Goossens, zichtbaar gelukkig met een
fantastische ringenoefening die hem een Toestelfinale oplevert!
(foto: Mathias Hikketik)

Junioren Noah en Takumi turnen morgen allroundfinale
Morgen (vrijdag) turnen de junioren Noah Kuavita (SILOK Deurne) en de Waalse turner Takumi Onoshima de allroudfinale. Bij de junioren vindt immers wel een allroundfinale plaats. Noah wist zich met de 16de score te plaatsen, Takumi eindigde 25 maar kan toch de finale turnen van de 24 besten. Hij profiteert van de regel dat per land slechts twee gymnasten aantreden, Zwitserland had drie gymnasten bij de eerste 24 van de kwalificatiewedstrijd en moet 1 turner aan de kant laten waardoor Takumi alsnog kan aantreden.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen