Europees kampioenschap Ritmiek 2024

Melanie Verstockt   ‐  Zaterdag 25 mei 2024   ‐   Tweet

Van 22 tot 26 mei ging het Europees kampioenschap Ritmiek door in Boedapest, Hongarije. Alessia Verstappen en Béatrice Valeanu worden, in een sterk deelnemersveld, respectievelijk 52ste en 58ste. Ook de juniores kwamen in actie op het EK. 

Volgende week reizen de juniores en seniores Ritmiek af naar Boedapest (HUN) voor het Europees kampioenschap. Bij de senioren zien we Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) en Beatrice Valeanu (Brussels GR - FfG) aan het werk. Zij zullen beiden de vier tuigen, bal, lint, hoepel en knotsen, turnen. Alessia en Beatrice zullen het opnemen tegen gymnasten uit 39 landen. 

België wordt ook bij de junioren vertegenwoordigd door twee gymnasten. De junioren die in actie komen zijn Vesta Simonaityte (Happy Gym vzw) en Maya Bijnens (Brussels GR - FfG). Vesta zal het beste van zichzelf geven met knotsen en lint. Maya zien we aan het werk met hoepel en bal. 

Op het programma staan de kwalificaties, gevolgd door de allroundfinale, waarin de 24 beste gymnasten in actie komen. Daarna volgen de toestel finales, waar de 8 beste gymnasten strijden om de titel per toestel.

Seniores kwalificaties dag 2

Op dag twee zijn de oefeningen met knotsen en lint aan de beurt. Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) behaalt, met een score van 27.400 punten, de 46ste plaats voor haar oefening met knotsen. Voor haar oefening met het lint krijgt ze 25.150 punten van de jury, goed voor een 55ste plaats. Ze sluit haar EK af op een 52ste plaats

Ook Beatrice Valeanu (Brussels GR - FfG) turnt een oefening met knotsen. Met een score van 26.550 punten, behaalt ze een 56ste plaats. Voor haar oefening met lint krijgt ze een totaalscore van 26.450 punten, goed voor een 43ste plaats. Beatrice sluit haar EK af op een 55ste plaats. 

Proficiat met jullie prestaties op het Europees kampioenschap! 

Seniores kwalificaties dag 1

Op dag één van de kwalificaties voor de seniores komen de oefeningen met hoepel en bal aan de beurt. Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) zet een knappe oefening met hoepel neer. Ze behaalt hiervoor een score van 29.050 punten, goed voor een 43ste plaats. Beatrice Valeanu (Brussels GR – FfG) behaalt voor haar oefening met hoepel een score van 27.600 punten. Ze haalt hiermee de 58ste plaats.

Na de hoepel zien we Alessia en Beatrice aan het werk met de bal. Alessia behaalt een score van 25.200 punten, goed voor een 69ste plaats. Beatrice doet het net iets beter en behaalt een score van 26.250, goed voor een 60ste plaats.

Of de meisjes kans maken op een selectie voor de tuigfinale hoepel en/of bal, weten we pas deze avond om 18.30 uur.

Morgen komen ze opnieuw in actie maar dan brengen ze hun oefeningen met knotsen en lint.

Juniores

Op woensdag 22 mei kwamen de juniores in actie. Vesta Simonaityte (Happy Gym vzw) behaalde een score van 26.050 punten voor haar oefening met knotsen, goed voor de 21ste plaats. Ze behaalt eveneens, met een score van 24.250 punten, een 21ste plaats voor haar oefening met lint. Een mooie prestatie bij de juniores. 

Maya Bijnens (Brussels GR - FfG) kwam in actie met de hoepel en bal. Maya haar oefening met de hoepel behaalt een score van 26.550 punten, goed voor de 20ste plaats. Met een score van 26.350 punten voor de oefening met bal, behaalt Maya een knappe 17de plaats. 

  Delegatie

  JUNIORES

  • Vesta Simonaityte (Happy Gym vzw) - Knotsen & Lint
  • Maya Bijnens (Brussels GR – FfG) – Hoepel & Bal

  SENIORES:

  • Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) – 4 tuigen
  • Beatrice Valeanu (Brussels GR – FfG) – 4 tuigen

  Voor Alessia is dit haar derde Europees kampioenschap bij de seniores. Vorig jaar behaalde ze een knappe 47e plaats. De 16-jarige Béatrice neemt voor de tweede keer deel aan het Europees kampioenschap als senior. Vorig jaar eindigde ze op de 57e plaats. 

  Proficiat aan alle deelnemers en coaches

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen