Tachina en Louise knallen naar Tumblingfinale

Melanie Verstockt   ‐  Vrijdag 5 april 2024   ‐   Tweet

Van 3 tot 7 april staat het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline op het programma. België zal met een delegatie van 17 juniores en seniores afreizen naar Guimaraes, Portugal. 

Het moment waar alle gymnasten in de discipline Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline naar uitgekeken hebben, is aangebroken. Woensdag 3 april start het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & DMT. Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Klik dan hier

7 april - halve finale

Tumbling seniores

Na een bronzen medaille in de teamfinale Tumbling mogen Tachina Peeters (Gymplus vzw), Evi Milh (Turnclub De Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) opnieuw aantreden, maar deze keer in de individuele halve finale. Tachina Peeters zet een sterke reeks neer en behaalt met 25.300 punten een selectie voor de finale. Ook Louise Van Regenmortel pakt met 24.900 punten een finaleplaats. Evi Milh behaalt met haar reeks een score van 24.600 punten, goed voor een 11de plaats. 

Trampoline seniores

Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) zet een mooie oefening neer in de halve finale. Met een score van 56.570 punten wordt hij 14de. Hij is hiermee niet geselecteerd voor de finale.

6 april - kwalificaties

Trampoline Synchroon seniores

Vandaag treden Rien en Brent aan in de discipline Trampoline Synchroon. Ze komen in actie in de tweede groep van drie. De eerste reeks verliep niet helemaal zoals ze verwacht hadden. Gelukkig maken ze het in de tweede reeks goed. De jongens zetten een sterke prestatie neer en verbreken hun persoonlijk record met een score van 49.050 punten. Hiermee eindigen ze op een 8ste plaats en zien we hen vanavond terug in de finale.

4 april – kwalificaties 

Trampoline seniores 

Vandaag geven de seniores heren de aanzet aan Trampoline. We starten met Rien Denolf (WIK Oostende) in de tweede groep. Hij levert meteen een goede en stabiele reeks af met een mooie score van 54.240 punten. Bij de tweede reeks toont Rien zich zeer consistent en zet op 0.02 punten na dezelfde score neer. Met een 35ste plaats een zeer mooie prestatie op zijn eerste Europees kampioenschap als senior gymnast. 

In groep vier mag Brent Deklerck (WIK Oostende), die zich eerder al verzekerde van een plaats in de finale in de discipline Dubbele Minitrampoline, aantreden. Ook hij brengt twee reeksen tot een goed einde. Op zijn eerste reeks zet hij een score van 54.040 punten neer. Met de tweede reeks kon hij de score niet overtreffen wegens iets te veel verplaatsing. Hiervoor kreeg hij een score van 53.720 punten en behaalt hij de 38ste plaats

Als laatste zien we Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) aan het werk in groep 6 die volledig gericht is op die halve finaleplek. Zijn eerste reeks gaat heel goed, hiermee behaalt hij zijn hoogste score van 56.550 punten. In reeks 2 komt hij gevaarlijk dicht bij de rand, maar vecht zich door de reeks. Goed voor een score van 53.850 te behalen. Darwin eindigt 18de en zien we terug zondag terug in de halve finale!

Daarnaast weten de jongens zich ook met een totaalscore van 326.620 punten als 4de te plaatsen voor de teamfinale Trampoline deze avond!

Tumbling juniores

Bij de juniores weet Lani Spiessens (Turnkring Oostakker) zich als eerste in het klassement te plaatsen voor de finale op zondag met een totaalscore van 47.100 punten! Ze is eveneens ook groepswinnaar van haar blok. En ook Britt Jehaes (Turnking Bilzen vzw) wordt groepswinnaar van haar blok en plaatst zich hiermee ook meteen voor de finale zondag met een totaalscore van 44.900 punten en een 5de plek overall. Amy De Lil (K.T. Aalst) weet een bijzonder knappe prestatie neer te zetten en wordt 2de overall met een totaalscore van 46.200 punten, maar plaatst zich jammer genoeg door de regel van 2 per land en de voorrang aan de groepswinnaars niet voor de finale. Esmée Van den Steen (K.T. Aalst) behaalt een mooie 16de plek met een totaalscore van 41.100 punten.

De meisjes weten zich daarnaast ook als 1ste te plaatsen voor de teamfinale op zaterdag met een score van 138.300 punten!

3 april – kwalificaties

DMT seniores

Lise Doorakkers (Sterk en Lenig Drongen) was als eerste aan de beurt. Lise werkt twee knappe doorgangen af die beloond worden met mooie uitvoeringsscores en een perfecte landing in de eerste reeks. Beide doorgangen leveren een totaalscore van 48.600 punten op. Ze wordt knap 11de en heeft meteen ook een plaatsje in de finale bemachtigd.

Bij de mannen komen twee gymnasten in actie. Kobe Antheunis (Sterk en Lenig Drongen) en Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) nemen beiden een fantastische start. Kobe kreeg voor zijn eerste doorgang 28.300 punten, Brent doet het nog net iets beter en krijgt 28.800 punten. Beide heren blijven hun glorie verderzetten. Brent krijgt voor zijn tweede doorgang 26.600 punten en Kobe krijgt 27.900 punten. Dit brengt Brent op een totaalscore van 55.400 punten en een knappe 7de plaats. Kobe Antheunis eindigt op een mooie 4de plaats met 56.200 punten. Beide heren hebben hiermee een plaats in de finale veroverd.

Tumbling seniores

Lars Peters (Turnkring Bilzen vzw) mocht als eerste Belg de tumblingbaan verkennen. Hij sprong een mooie eerste reeks en kreeg hiervoor 26.200 punten. Voor zijn tweede reeks kreeg Lars 24.700 punten wat hem een totaalscore van 50.900 opleverde. Lars eindigt op een 11de plaats en is tweede reserve voor de finale op zondag.

Tachina Peeters (Gymplus vzw), Evi Milh (Turnclub De Zeester vzw), Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) en Sara Neyrinck (K.T. Aalst) verdedigden de Belgische driekleur in de categorie seniores Tumbling dames zowel individueel als in team. Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) mocht als eerste aantreden. Zij sprong twee mooie reeksen. Voor haar eerste reeks kreeg ze 24.300 punten en voor haar tweede reeks 24.000 punten. Ze staat hiermee op de 11de plaats en haalt haar finaleticket hiermee binnen.

Evi Milh (Turnclub De Zeester vzw) mag als tweede de tumblingbaan betreden. Zij behaalt eveneens een totaalscore van 48.300 punten en een knappe 10de plaats. Hiermee is ook zij zeker van een finaleplaats.

In groep drie was het de beurt aan Tachina Peeters (Gymplus vzw) en Sara Neyrinck (K.T. Aalst). Sara Neyrink (K.T. Aalst) zet de trend verder en haalt een totaalscore van 48.300 punten. Ze eindigt op een 12de plaats, maar heeft helaas geen finaleplaats bemachtigd. Tachina Peeters (Gymplus vzw) is sterk teruggekomen uit haar revalidatie. In haar eerste reeks springt ze 25.100 punten, de tweede reeks is goed voor 23.900 punten. Dit levert haar een prachtige 7de plaats en een finaleplaats op.

Door deze prachtige resultaten van de Belgische dames gaat België als 3de land door naar de teamfinale op vrijdag 5 april.

Trampoline juniores

De juniores Trampoline beten samen met de seniores DMT de spits af. Minne Bohez (SPORTAC86) was als eerste Belgische gymnast aan de beurt. Minne springt twee degelijke reeksen. Een aarzeling in de eerste reeks kost haar helaas een penalty van 2 punten. De vrije reeks ging zoals gehoopt en ze behaalde een totaalscore van 87.020 punten. Hiermee staat ze op een 41ste plaats. Niet veel later mocht Nadira Decraene (Lenig & Vlug Beveren-Leie) de trampoline betreden. Nadira sprong een degelijke eerste reeks met net iets te veel verplaatsing. Bij de tweede vrije reeks ging het helaas halfweg mis. Nadira behaalde met een totaalscore van 59.680 punten een 53ste plaats . Als laatste aan de beurt was Laure Mestdagh (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge). Laure brengt een mooie eerste reeks, maar bij de tweede loopt het niet zoals gehoopt. Ze eindigde met 59.830 punten op een 52ste plaats. De meisjes konden jammer genoeg geen plekje in de finale bemachtigen.

Een geslaagde eerste dag voor onze Belgische gymnasten!

Wie komt er in actie?

Met twee volledige meisjesteams, en in lange tijd nog eens een jongen, wordt België vertegenwoordigd door de grootste Tumblingdelegatie ooit. De gymnasten zullen niet alleen deelnemen aan individuele competitie, maar streven ook als team naar een finaleplaats. Aan het hoofd van het seniorenteam staat Tachina Peeters (Gymplus vzw). Door blessure moest ze het Wereldkampioenschap in november aan haar voorbij laten gaan, maar de voormalig Europees kampioene is klaar om deel te nemen aan haar laatste grote wedstrijd.

Naast Tachina zullen ook Louise Vanregenmortel (CSA Kempen), Evi Milh (Turnclub De Zeester vzw) en Sara Neyrinck (K.T. Aalst) in actie komen tijdens het Europees kampioenschap. Louise, die vorig jaar de FIG-ranking afsloot op de eerste plaats, zal voor de eerste keer deelnemen aan het Europees kampioenschap. Sara Neyrinck haalde enkele jaren gelden de finale als junior en zal nu voor de eerste keer als senior deelnemen aan het Europees kampioenschap. Naast de vier dames zal Lars Peters (Turnkring Bilzen vzw) als enigste Belgische Tumbling man deelnemen aan het EK.

Binnen de discipline Trampoline zullen we Rien Denof (WIK Oostende), Brent Deklerck (WIK Oostende) en Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) aan het werk zien. Darwin Billiet sprong begin maart een mooie individuele wedstrijd op de World Cup in Alkmaar. Daar behaalde hij de gouden medaille. Rien Denolf en Brent Deklerck zullen beiden deelnemen aan de individuele competitie, maar komen ook in de discipline Trampoline Synchroon in actie. Tijdens de World Cup in Alkmaar behaalden ze de bronzen medaille in diezelfde discipline.

Brent Deklerck (WIK Oostende) zal niet alleen deelnemen aan de discipline Trampoline en Trampoline Synchroon, maar bevestigde ook zijn deelname in de discipline Dubbele Minitrampoline. Ook Kobe Antheunis (Sterk en Lenig Drongen) en Lise Doorakkers (Sterk en Lenig Drongen) zien we op het EK in de discipline Dubbele Minitrampoline.

Europees kampioenschap juniores

Binnen de discipline Tumbling zullen we vier juniores meisjes aan het werk zien. Onder hen hebben we Lani Spiessens (Turnkring Oostakker) die in november vice wereldkampioen bij de juniores werd. Voor Britt Jehaes (Turnkring Bilzen vzw), Amy De Lil (K.T. Aalst) en Esmée Van den Steen (K.T. Aalst) is het Europees kampioenschap voor juniores de eerste stap richting het grote toneel na heel wat WAGC ervaring.

In de discipline Trampolie zullen drie juniores meisjes deelnemen aan het Europees kampioenschap. Nadia Decraene (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Laure Mestdagh (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) en Minne Bohez (Sportac86) zullen we aan het werk kunnen zien op woensdag 3 april.

Trampoline juniores

 • Nadira Decraene (Lenig & Vlug Beveren-Leie)
 • Laure Mestdagh (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge)
 • Minne Bohez (Sportac86)

Trampoline senioren

 • Rien Denolf (WIK Oostende)
 • Brent Deklerck (WIK Oostende)
 • Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie)

Trampoline Synchroon

 • Rien Denolf & Brent Deklerck (WIK Oostende)

Tumbling juniores

 • Lani Spiessens (Turnkring Oostakker)
 • Amy De Lil (K.T. Aalst)
 • Esmée Van den Steen (K.T. Aalst)
 • Britt Jehaes (Turnkring Bilzen vzw)

Tumbling

 • Lars Peters (Turnkring Bilzen vzw)
 • Tachina Peeters (Gymplus vzw)
 • Evi Milh (Turnclub De Zeester vzw)
 • Louise Van Regenmortel (CSA Kempen)
 • Sara Neyrinck (K.T. Aalst)

Dubbele Minitrampoline

 • Kobe Antheunis (Sterk en Lenig Drongen)
 • Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge)
 • Lise Doorakkers (Sterk en Lenig Drongen)


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen