Europese titel voor Lani Spiessens op jeugd EK Tumbling

Melanie Verstockt   ‐  Zondag 7 april 2024   ‐   Tweet


In Guimaraes, Portugal, gaat van 3 tot 7 april het Jeugd Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Op jeugd EK pakt Lani Spiessens de Europese titel in de discipline Tumbling. Ook het meisjesteam behaalt de zilveren medaille in de teamfinale Tumbling.

Finale Tumbling juniores

Lani Spiessens (Turnkring Oostakker) en Britt Jehaes (Turnkring Bilzen vzw) behaalden gisteren met het meisjesteam een zilveren medaille in de teamfinale en vandaag staan ze opnieuw klaar om het beste van zichzelf te geven in de individuele finale. Britt Jehaes staat sterk in de eerste finale en behaalt met 23.200 punten een tweede plaats. Tijdens de tweede finale wordt ze knap vierde. Lani Spiessens kan zich met 23.800 punten als eerste selecteren voor de tweede finale. Tijdens die finale kan Lani met 24.400 punten de gouden medaille en tevens ook de titel Europees kampioen pakken. Lani Spiessens you rock!

> Bekijk hier de reeksen 

Teamfinale Tumbling juniores

Na de knappe prestatie van de seniores gisteren, is het vandaag de beurt aan de juniores. Tijdens de kwalificaties zetten Lani Spiessens (Turnkring Oostakker), Amy De Lil (K.T. Aalst), Britt Jehaes (Turnkring Bilzen vzw) en Esmée Van den Steen (K.T. Aalst) een fantastisch resultaat neer waardoor ze als eerste land geselecteerd waren voor de finale deze avond. Het principe is hetzelfde als bij de seniores. Vanavond is Britt als eerste aan de beurt. Britt begint meteen sterk aan de wedstrijd en zet een mooie reeks neer. Met een score van 23.900 punten, haalt ze voor België 4 punten binnen. Als tweede komt Amy De Lil in actie. Helaas loopt de landing niet zoals verwacht. Zij krijgt 17.900 punten voor haar oefening waardoor België met 5 punten op een voorlopige 4de plaats komt te staan. Lani Spiessens kon met 24.400 punten België naar de 2de plaats springen. De zilveren medaille is binnen voor het meisjesteam. Knap gedaan!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen