EYOF 2015: Meisjes zetten ZILVEREN prestatie neer en halen 7 individuele finales binnen!!!

Lynn Langeraert   ‐  Dinsdag 28 juli 2015   ‐   Tweet

#eyof2015gym

Axelle, Julie en Nina met hun zilveren medaille op het EYOF


Het Belgisch meisjesteam met Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Axelle Klinckaert (GymMAX vzw) & Julie Meyers (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) winnen Z.I.L.V.E.R. in de teamcompetitie op het European Youth Olympic Festival, kortweg EYOF, in de Georgische hoofdstad Tbilisi!

De meisjes maakten een goede start aan sprong. Vooral Axelle zette hier haar beste beentje voor: 14.150 ptn. In de tweede rotatie kwamen de meisjes in actie aan de brug met ongelijke leggers. Zonder enige twijfel Nina’s lievelingstoestel en met een monsterscore van 14.550 verzekert zij haar plaats in de brugfinale.

Vervolgens kwam balk aan beurt: ook hier wisten onze gymnasten hun mannetje te staan. Julie kwam jammer genoeg ten val, maar de score van 14.000 ptn voor Nina en 14.300 ptn voor Axelle - levert ons land nog twee toestelfinales op! In de laatste rotatie kwamen de grondoefeningen aan de beurt. Axelle zette een mooie prestatie neer (14,100 punten) en ook Nina (13.750 punten) en Julie turnden verder op hetzelfde elan... Opnieuw twee toestelfinales voor Nina & Axelle!!!

Het was nog twee subdivisies lang afwachten of Nina, Axelle en Julie hun plaats mochten verzilveren, EN... JA HOOR... THEY DID IT!!! Het team wordt TWEEDE met een totaalscore van 111.750 ptn en moet enkel Rusland (112.900 ptn) voor zich laten. Brons was voor Duitsland met 107.700 ptn.

Bovendien zien we Nina Derwael (56.100 ptn) en Axelle Klinkaert (55.650 ptn) ook nog eens terug in de Allround Finale!

P.R.O.F.I.C.I.A.T. Nina, Julie & Axelle!!! Knap werk!!!Ter info:
De meisjes turnden (net zoals de jongens) volgens het 3-3-2- principe. Dit betekent dat drie gymnasten deel uitmaakten van het team, ze alle drie turnden aan alle toestellen en dat de beste twee scores telden voor het teamresultaat.

Op het individuele niveau mogen de 24 beste gymnasten door naar de allroundfinale. 8 gymnasten konden bovendien ook een plaatsje veroveren in de toestelfinales. In beide gevallen mogen slechts 2 gymnasten per land aantreden.