EYOF 2023 - 6de plaats in Mixed team finale & 4de plaats in finale herenbrug

  ‐  Zaterdag 29 juli 2023   ‐   Tweet

#EYOFmaribor2023

Van 23 tot 29 juli is Maribor (SLO) gaststad voor het Europees Olympisch jeugd zomerfestival. Zes juniores Toestelturnen jongens en meisjes verdedigen er de Belgisch driekleur! Op dinsdag 25 juli & woensdag 26 juli stonden de kwalificaties op het programma van de gymnasten. Op donderdag 27 juli zagen we twee gymnasten in actie tijdens de mixed team finale! Zaterdag 29 juli sloot Kyano het EYOF af met een knappe finale aan de brug.

Toestelfinale herenbrug 29 juli 

Kyano Schepers (Olympia Houthalen) turnde al een knap parcours in Maribor. Op donderdag 27 juli zagen we hem nog in actie tijdens de mixed team finale met Chloe Baert (Gym Waasland). Ze eindigden er op een knappe 6de plaats. Op zaterdag 29 juli mocht hij nog één keer aantreden, ditmaal in de toestelfinale aan brug. Hij kon zich als 7de voor deze finale kwalificeren. En ook in de finale turnde Kyano een mooie oefening. Hij klom enkele plaatsen naar boven en werd beloond met 13.133 punten, goed voor de 4de plek. Net geen podium. Proficiat Kyano! 

 1. Yoan Ivanov (BUL) - 13.900 punten
 2. Ivan Rudyi (UKR) - 13.800 punten
 3. Sviatoslav Shved (UKR) - 13.266 punten

Mixed team finale 27 juli

Chloe Baert (Gym Waasland) en Kyano Schepers (Olympia Houthalen) turnden beide een heel sterke kwalificatiewedstrijd. Hierdoor konden ze zich samen selecteren voor de mixed team finale op donderdag 27 juli. Een wedstrijd waar 1 jongen en 1 meisje samen een team vormen. In totaal mochten er 15 teams aantreden. Onze gymnasten zetten opnieuwe een sterke wedstrijd neer. Ze behalen samen een score van 50.365 punten en eindigen hiermee op een knappe 6de plaats! 

 1. GOUD - Italië
 2. ZILVER - Duitsland
 3. BRONS - Frankrijk

  Kwalificaties 26 juli WAG

  Op de tweede dag van de kwalificaties was het de beurt aan de meisjes. Chloe Baert (Gym Waasland), Marie De Smedt (TK T.H.O.R.HO.Hofstade) en  Hanne Degryse (Go4GYm) turnden allemaal allround en begonnen hun wedstrijd aan sprong, samen met de Zwitserse meisjes. Met een totaalscore van 96.000 punten eindigen ze op een knappe 9de plaats in het teamklassement! Het goud was voor Italië.

  En ook individueel konden onze juniores enkele knappe prestaties afleveren. Belgisch kampioene Chloe Baert (Gym Waasland) was duidelijk goed in vorm! Met een totaalscore van 49.000 punten behaalt ze een fantastische 11de plek in het allroundklassement. Met haar 12.500 punten aan balk, 12.150 punten aan grond en 11.950 aan brug valt ze net naast de Toestelfinales. Voor de drie toestellen staat Chloe al reservegymnast. 

  Hanne Degryse (Go4GYm) behaalt een mooie AA score van 45.150 punten. En Marie De Smedt (TK T.H.O.R.HO.Hofstade) eindigt haar competitie met 45.800 punten. 

  Morgen zien we Chloe Baert (Gym Waasland) samen met Kyano Schepers (Olympia Houthalen) in actie tijdens de Mixed team finale waarin 1 jongen en 1 meisje samen een team vormen. Ze weten zich met hun individuele scores als 8ste team te plaatsen. In totaal nemen er 16 teams deel. Volg de wedstrijd LIVE

   Alle scores kan je hier bekijken. Alle oefeningen zijn te herbekijken in deze app.

   Kwalificaties 25 juli MAG

   Kyano Schepers (Olympia Houthalen), Fynn Van Kampen (Gym Waasland) & Victor Tournicourt (Vaste Vuist Lauwe) kwamen op dinsdag 25 juli om 16.45 uur in actie tijdens de kwalificaties van het European Youth Olympic Festival. Ze starrten aan paard met bogen, samen met de Poolse jongens. 

   Het team eindigt uiteindelijk met 151.850 punten op 14de plaats. Het goud was voor de jongens van Groot-Brittannië. Kyano Schepers (Olympia Houthalen) zet individueel de beste prestatie neer. Enkel de afsprong aan rek kostte hem punten. Met een allround score van 76.050 punten eindigt hij op de 18de plaats. Daarnaast behaalt hij met zijn 7e plek aan brug een plek in de Toestelfinale én staat hij 2e reserve aan paard met bogen! 

   Maar ook Fynn Van Kampen (Gym Waasland) & Victor Tournicourt (Vaste Vuist Lauwe) turnden knap allround. Victor behaalt 74.200 punten en valt met 13.100 punten net naast een toestelfinale aan vloer. Hij staat 3e reserve voor de Toestelfinale. Fynn startte sterk aan paard met bogen en ringen maar de val aan sprong en rek kostten hem punten. Hij behaalt 72.400 punten. Alle scores kan je hier bekijken.

   Alle oefeningen zijn te herbekijken in deze app.


   Programma

   • 27/7 - Mixed Team Final 14.00 uur Kyano & Chloe
   • 29/7 - Toestelfinales 14.45 uur Finale Herenbrug Kyano 

   * Uren in Belgische tijd

   Hun doel is om ooit te schitteren op de Olympische Spelen. Ontdek het exclusieve interview met de gymnasten hier.


   Reacties op dit bericht

   Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen