Bronzen medaille voor Brent Deklerck op Europees kampioenschap DMT

Melanie Verstockt   ‐  Zondag 7 april 2024   ‐   Tweet


Van 3 tot 7 april ging in Guimaraes, Portugal, het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) behaalt de bronzen medaille in de discipline Dubbele Minitrampoline. Damesteam Tumbling behaalt bronzen medaille in teamfinale.

Finale Dubbele Minitrampoline seniores

In de discipline komen drie gymnasten in actie. Ook in deze discipline bestaat de finale uit twee delen. Bij de heren zien we Kobe Antheunis (Sterk & Lenig Drongen) en Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) aan het werk. Kobe Antheunis selecteerde zich tijdens de kwalificaties als vierde gymnast voor de finale. Tijdens de finale brengt hij een mooie overgang en krijgt hij een score van 26.100 punten. Hiermee komt hij op een 8ste plaats te staan. Ook Brent Deklerck zet een knappe doorgang neer in de eerste finale. Hij eindigt met een score van 28.800 punten op de 4de plaats. In de superfinale blijft hij heel constant en zet een score van 26.900 punten neer. Hiermee eindigt Brent de finale met een bronzen medaille.

In dezelfde discipline zien we bij de dames Lise Doorakkers (Sterk & lenig Drongen) aan het werk. Zij springt net zoals de heren een mooie doorgang en eindigt haar Europees kampioenschap met een score van 24.400 punten op een 7de plaats.

Teamfinale Tumbling seniores

Tachina Peeters (Gymplus vzw), Evi Milh (Turnclub De Zeester vzw), Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) en Sara Neyrinck (K.T. Aalst) weten zich tijdens de kwalificaties als 3de te selecteren voor de teamfinale van vandaag. De finale is opgedeeld in drie groepen, waarbij elk land één gymnast per groep afvaardigt. De gymnast met de hoogste score in elke groep verdient vijf punten, de gymnast met de laagste score van elke groep krijgt één punt. Na de drie groepen worden de punten per land bij elkaar opgeteld en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Tachina Peeters (Gymplus vzw) begint sterk aan de teamfinale. Met een score van 25.500 punten staat België voorlopig derde. In groep twee is het de beurt aan Evi Milh (Turnclub De Zeester vzw). Ook zij zet een knappe reeks neer, goed voor 24.500 punten. België komt hiermee op een voorlopige 2de plaats te staan. Als laatste hebben we de reeks van Louise Van Regenmortel (CSA Kempen). Haar reeks is goed voor 23.100 punten. België eindigt hiermee op 10 punten en komt hiermee op een uiteindelijke 3de plaats. Het damesteam mag trots zijn op hun bronzen medaille. Proficiat dames!

> Video's van de teamfinale


Finale Tumbling seniores

De individuele finale bestaat uit twee delen, een eerste finale en een superfinale. Aan de eerste finale nemen de acht beste gymnasten van de kwalificatie deel. De vier beste gymnasten in de eerste finale gaan door naar de superfinale. Tachina Peeters (Gymplus vzw) zet een sterke reeks neer, goed voor 25.200 punten en een knappe 5de plaats. Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) doet het nog net iets beter en behaalt in de eerste finale een score van 25.400 punten, hiermee eindigt ze op een 4de plaats. Enkel Louise stoot door naar de superfinale. Daar zet ze opnieuw een mooie reeks neer. Ze behaalt met een score van 24.500 punten, goed voor de 4de plaats.

Finale Trampoline Synchroon seniores

Brent Deklerck (WIK Oostende) en Rien Denolf (WIK Oostende) behaalden eerder vandaag hun ticket voor de finale. Tijdens de finale loopt het niet zoals gehoopt. De heren kunnen hun reeks helaas niet afwerken. Ze eindigen hun allereerste Europees kampioenschap op een 7de plaats.

Teamfinale Trampoline seniores

Rien Denolf (WIK Oostende), Brent Deklerck (WIK Oostende) en Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) weten zich tijdens de kwalificaties als 4de te selecteren voor de teamfinale. Rien Denolf bijt de spits af met een goede score van 54.980 punten, beter dan tijdens de kwalificaties, en wordt 4de binnen zijn groep. Ook bij Brent Deklerck gaat het beter dan in de kwalificaties, hij evenaart de score van Rien met 54.890 punten en eindigt 3de binnen zijn groep. Als laatste komt Darwin Billiet in actie, hij sluit de wedstrijd af met een mooie score van 54.860 punten en een 5de plek binnen groep 3.

De jongens eindigen de teamfinale op een knappe 5de plaats.

> Bekijk hier de oefeningen

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen