Finales World Age Group Competitions 12-18 jaar

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 10 apr 2018   ‐   Tweet

#acrobatics2018

Jordan Franklin en Ella Hanna Sanz uit Groot-Brittanië winnen de competitie bij de MXP 12-18
Jordan Franklin en Ella Hanna Sanz uit Groot-Brittanië winnen de competitie bij de MXP 12-18

Rusland en Groot-Brittannië scoren in finale

Vandaag zien we de beste gymnasten 12-18 jaar terug in de finales van de WAGC. Een belangrijke dag voor de 4 Belgische teams die zich wisten de plaatsen voor deze finale!

Deze ochtend startte onze eigenste Niels Daniel met de woorden ‘It’s finals day’! In maar liefst vier van de vijf categorieën wist België een finaleplaats te bemachtigen. Terwijl de zaal langzaam vulde met enthousiaste acroliefhebbers, begonnen de Meisjes paren aan hun finale.

Nora Dejonghe en Nelle Van Der Taelen (Ambitious Pro Gymnastics) kwamen als vierde team op de wedstrijdvloer. Met hun Argentijnse tango bleven ze niet helemaal foutloos. Enkele kleine onzekerheden hadden invloed op de score. Na een derde plaats op het EAGC, sluiten zij hun WAGC af met een achtste plaats.

De bronzen medaille ging met 27.950 punten naar Daisy Puckeridge en Katie Rose uit Australië. Op het lied ‘Rise up’ van Andra Day brachten zij een artistiek zeer sterk combined nummer met goed geturnde elementen. Het duo haalt de hoogste artistieke score van de meisjes paren. Zowel het team uit het Rusland als het Verenigd Koninkrijk eindigden met een score van 28.100 punten. De Britten Zoe Schubert en Francesca eindigen met een iets lagere technische score, wat hen naar een tweede plaats verwijst. Darina Ignatenia en Darina Leonova bleven foutloos over de ganse lijn en bezorgen Rusland het goud.

 1. RUS: 28.100
 2. GBR: 28.100
 3. AUS: 27.950

We gaan verder met de finale van de Gemengde paren met als topfavoriet Groot-Brittanië. Onze landgenoten Seppe Beyens en Margot Bogaerts (Volharding Boom) geraakten met een schitterende 4de plaats in deze finale. Zij turnden twee foutloze en propere oefeningen in de kwalificaties. Ook tijdens deze oefening was de zaal volledig stil te krijgen met een prachtige oefening op ‘Feeling Good’. De twee gaven zich expressief volledig en turnden zichzelf met 27.550 naar een vierde plaats.

Jordan Franklin en Ella Hanna Sanz uit Groot-Brittannië blazen iedereen omver met een enorm moeilijke, krachtige en dynamische routine en krijgen een monsterscore van 28.400. Zij grijpen het gouden plakje en keren terug naar huis als wereldkampioen in de categorie 12-18! De zilveren medaille gaat naar het paar uit Rusland. Anastasiia en Nikita brachten een emotionele oefening met een juiste amplitude. Op de vloeiende pianomuziek was de interactie tussen de twee niet te missen. 28.150 was hun topscore.

En als laatste is het Portugal die zijn vaste waarde toont door de bronzen medaille weg te kapen met 28.000 punten. Hun oefening toonde een enorme attitude. Ondanks hun moeilijke delen, wisten ze de volledige oefening enorm proper te houden.

 1. GBR: 28.400
 2. RUS: 28.150
 3. POR: 28.000
 4. BEL: 27.550

Het is tijd voor de finale van de Mannen paren. Rusland, Engeland en Oekraïne waren de top 3 na de kwalificaties met als nummer 1, Rusland. Ons mannenpaar Simon De Wever en Rajo Timmermans (TK Wercher) laten als 3de hun oefening zien. Zij gingen als 5de in de finale met een mooie score van 52.640.

Ook vandaag laten ze tijdens hun combined oefening alles zien. Ze lieten ons in een junglesfeer wanen met een opswingende choreografie. De foutloze oefening leverde hen een 5de plaats op met 26.580 punten.

Oekraïne grijpt opnieuw naar een podiumplaats met een score van 27.050. Ze brachten een smakelijke choreo op de hit ‘Wild Dances’ van Ruslana. Hun strakke oefening liet hen naar huis gaan met een bronzen medaille. Rusland grijpt net naast de 1ste plaats met 28.000 punten. Fantasierijk, orkestraal en vooral een perfecte uitvoering leverde hen een prachtresultaat op.

De fameuze gouden medaille ging verdiend naar Samuel en Sammi uit Groot-Brittanië. Terwijl de volledige zaal al klappend aan het meevolgen was, gaven het mannenpaar een expressieve, originele oefening. De enorm afgewerkte routine leverde hen 28.250 punten op en dus het bovenste schavotje.

 1. GBR: 28.250
 2. RUS: 28.000
 3. UKR: 27.050

In de finales in de categorie Heren vier zagen we alle teams uit de kwalificaties terug. Het was eerder verrassend om de Amerikanen te zien turnen op Franstalige muziek. Het miste echter zijn effect niet. Met 26.600 punten winnen zij het brons.

Het heren vier uit het Verenigd Koninkrijk bracht een mix van klassiekers. Vanaf de eerste noot gingen de handen van het publiek op elkaar. Met fun en technisch correcte elementen wisten zij letterlijk en figuurlijk een tweede plaats te verzilveren.

Goud was er voor Renat Aliev, Daniil Leontev, Maksim Mashketov en Daniil Viuterikh uit Rusland. Nadat ze de kwalificaties domineerden, bleven ze foutloos in de finale en maakten ze vooral het verschil met een hoge moeilijkheid. Dit leverde hen een score op van 27.700.

 1. RUS: 27.700
 2. GBR: 27.340
 3. USA: 26.600

Een laatste finale in deze leeftijdscategorie werd geturnd door de Meisjes groepen. Tien finalisten, waaronder het team van Sportac Deinze, deden een gooi naar het goud. De Belgische meisjes Zara Maesele, Lisa Notebaert en Lotte van Overmeeren kwamen sterk voor de dag en lieten zich niet op foutjes betrappen. Toch bleef een score van 27.100 punten net iets onder de verwachtingen. Deze score levert hen een zesde plaats op in de eindranking.

Het trio uit Oekraïne haalde als eerste sterk uit. Met gigantische vluchtfases in de tempo-elementen en een perfecte extensie in de balanselementen scoorde het team 27.850 punten, goed voor zilver. Goud was er alweer voor Rusland met Inna Iumasheva, Sofia Polshchuk en Daria Tikhomirova. Na de kwalificaties, winnen zij ook de finale met 28.150.

 1. RUS: 28.150
 2. UKR: 27.850
 3. ISR: 27.850

Dikke proficiat aan alle gymnasten en coaches vandaag!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen