FIT-Challenge: zilver voor Team BELGYM

  ‐  Zaterdag 26 juni 2021   ‐   Tweet

#fitchallenge2021

Brons voor Maellyse Brassart, zilver in team

Op 26 en 27 juni gaat in de Gentse Topsporthal de Flanders International Team Challenge door. Deze teamcompetitie voor juniores & seniores Toestelturnen meisjes is een belangrijke afspraak in aanloop van de Olympische Spelen komende zomer.

Op zaterdag 26 juni stonden de kwalificaties van de juniores & seniores op het programma. We mochten in Gent, naast België, 11 landen en zo'n 80 juniores en seniores verwelkomen. Op het einde van de dag werd een teamranking en individuele ranking opgemaakt.

Seniores

Voor de 10 gymnasten van Team BELGYM vormt deze internationale competitie het laatste selectiemoment in hun Olympische voorbereiding. In het allroundklassement turnt Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en erg sterke wedstrijd en met een totaalscore van 53,725 punten pakt ze het brons. In het teamklassement haalt BEL 1 met Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare), Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Jutta Verkest (GymFlex) het zilver.

BEL 2 met Axelle Klinckaert (GymMAX vzw), Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen), Noémie Louon (Turnclub Varsenare), Charlotte Beydts (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) & Kéziah Langendock (Gym Passion Herseaux) eindigt met 156,157 punten op een knappe 4de plaats in het teamklassement. Margaux Dandois (Oefening Geeft Kracht Duffel) kwam als individuele gymnast in actie.

Onze gymnasten weten zich ook te selecteren voor verschillende toestelfinales. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) en Jutta Verkest (GymFlex) selecteren zich voor de finale aan de grond en damesbrug. Nina Derwael zal echter niet deelnemen aan de grondfinale,  Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) komt hierdoor in actie. Aan de balk zien we Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) aan het werk.

Teamklassement Seniores

 1. Frankrijk - 163,008 punten
 2. België 1 - 161,924 punten
 3. Italië - 158,657

Allroundklassement Seniores

 1. DE JESUS DOS SANTOS MÉLANIE (FRA) - 55,000 punten
 2. FRIESS ALINE (FRA) - 54,125 punten
 3. BRASSART MAELLYSE (BEL) - 53,725 punten

Maellyse Brassart werd knap derde in het allround klassement

> Volg alle updates over de Road to Tokyo van Team BELGYM via de website.


Juniores

In de voormiddag kwamen juniores uit 9 verschillende landen in actie. Voor onze Belgische meisjes het ideale moment om wedstrijdervaring op het podium op te doen. Zsofi Verleden (Gym Izegem), Erika Pinxten (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) en Michelle Remen (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) verdedigen de Belgische driekleur in Gent. De meisjes verzamelen een totaalscore van 132,308 punten, goed voor een 5de plaats.

 1. Italië 157,066 punten
 2. Duitsland 147,707 punten
 3. Roemenië 142,174 punten

Individueel is het Zsofi Verleden die met 12,750 punten zich als 3de weet te kwalificeren voor de finale aan grond. We zien Zsofi op 27 juni omstreeks 16.00 uur aan het werk. Alle scores kan je hier terugvinden. 

Toestelfinales 27.06

Op zondag 27 juni staan de toestelfinales op het programma. De 8 beste gymnasten (2 per land) treden hierin aan. Voor België zien we volgende zes gymasten in actie:

 • 14.00 - 14.45 uur
  • Sprong seniores
  • Damesbrug juniores
 • 14.45 - 15.30 uur
  • Damesbrug seniores: Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) & Jutta Verkest (GymFlex)
  • Sprong juniores
 • 16.00 - 16.45 uur
  • Balk seniores: Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) & Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen)
  • Juniores grond: Zsofi Verleden (Gym Izegem)
 • 16.45 - 17.30 uur
  • Seniores grond: Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) & Jutta Verkest (GymFlex)
  • Juniores balk

Alle finales zijn te volgen via de LIVESTREAM.

  Dikke proficiat aan alle gymnasten

   Reacties op dit bericht

   Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen