Florian Landuyt zet punt achter topsportcarrière

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 12 okt 2021   ‐   Tweet

#wearegym

Foto Puppo - Test Gent
Foto Puppo - Test Gent


Na dertien jaar zet Florian Landuyt (Sportac Deinze) een punt achter zijn topsportcarrière. Florian was een vaste waarde binnen het Belgische team Toestelturnen jongens en wist op heel wat internationale competities mooie prestaties neer te zetten. 

Het was al snel duidelijk dat Florian veel talent had en het ver ging schoppen als gymnast. In 2013 werd hij als junior Belgisch kampioen in de discipline Toestelturnen jongens en nam hij deel aan het European Youth Olympic Festival in Utrecht waar hij in de allroundfinale knap vierde werd. Ook in 2014 mocht hij de titel van Belgisch kampioen achter zijn naam schrijven en turnde hij knappe oefeningen op het EK in Sofia bij de juniores. In de allroundfinale daar eindigde hij op een fantastische 5de plaats. 

In 2015 maakte Florian de overstap naar de seniorcompetitie. Op het Belgisch kampioenschap in Malmedy wist hij de bronzen medaille te behalen. In datzelfde jaar kwam hij ook in actie op het Europees kampioenschap in Montepellier en het wereldkampioenschap in Glasgow waar hij zich als eerste Belgische gymnast wist te selecteren voor een WK-allroundfinale. 

In 2016 en 2017 verdween hij omwille van enkele blessures even uit het competitieveld. In 2018 zagen we hem terug in actie op het NK in Rotterdam en maakte hij deel uit van het jongensteam dat tijdens de interland in Herenveen zilver behaalde in de teamfinale. Ook in 2019 stonden er heel wat internationale competities zoals verschillende interlands op het programma voor Florian. 

De laatste competitie voor Florian was het Europees kampioenschap in Bazel in april 2021. Hier was het vooral zijn oefening aan het rek waar hij een erg knappe prestatie neerzette. 


Jarenlang zette Florian zich in voor zijn individuele carrière en het Belgische jongensteam. Bedankt Florian, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan zijn trainers en volledige omkadering, het medisch team, het internaat, Sport Vlaanderen, het BOIC, ... voor het vertrouwen en de steun! We wensen je veel succes met de toekomstige uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen