EK-junioren turnen hoopgevende selectietest! Foto's online!

Inge Doens   ‐  Zondag 15 mei 2016   ‐   Tweet

#roadtoBern

Op vrijdag 13 mei turnden de Belgische en Nederlandse junioren een selectietest voor het EK voor junioren dat plaatsvindt eind mei in Bern. Onze fotografen Els De Nil en Mathias Hikketik waren er bij en maakten een mooie fotoreportage!

Bekijk in de linkerkolom de foto's! Foto's in hoge resolutie aankopen kan via:
Els De Nil - link naar website
Mathias Hikketik - link naar website
Bekijk ook de video met een mooie compilatie van de Belgische junioren!

Kort verslag...

Samenstelling Team BEL
Noah Kuavita (SILOK Deurne), Takumi Onoshima (FfGym), Jonas Delvael (Gym Izegem) Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe), Justin Pesesse (FfGym).

Team NED
Alex Klinkenberg, Max Kooistra, Loran de Munck, Luuk vd Broek, Jermain Grünberg, reserve: Tim Goedkoop

Analoog aan wedstrijduren op EK werd deze test geturnd (dus aanvang test 18 uur – België start op EK aan paard).
Noah Kuavita bewees zijn goede vorm; turnt een oefening aan het rek met maar liefst drie vluchtelementen en wist deze perfect te turnen. Ook de andere toestellen goede doorloop. Door recente kneuzing aan voet liet hij grond en sprong even voor wat het was.
Jonas Delvael turnde voor de eerste maal zijn nieuwe wedstrijdsprong in wedstrijd-setting. Hij verhoogde de voorbije trainingsweken zijn moeilijkheidswaarde van 4.4 naar 5.2 punten, en turnt nu Tsukahara met dubbele schroef; wist deze ook prima te brengen op deze test. Een grote meerwaarde voor het teamresultaat, knap. Ook de andere toestellen nagenoeg feilloos geturnd, en groeit zo gestaag naar de kaap van 80 punten (wat zeer perspectiefvol is als 2e jaars junior). Door val aan grond was het nu nog net niet … . Duimen maar voor het EK!
Jongste telg van de EK-selectie is Ward Claeys (°2001 – 1e jaars junior); turnt op het EK aan vier toestellen: paard, ringen, brug en rek. Geen grote fouten, wel wat fine-tunen de komende trainingsweek. Hij heeft er zin in!
Takumi Onoshima (FfG) liet zijn meerwaarde blijken aan het paard met bogen (moeilijkheid 5.2); excellent uitgevoerd! En tot slot Justin Pesesse (ook FfG) die het team vervolledigd aan vloer en sprong; pas enkele dagen geleden opgeroepen om in het team de geblesseerde Iliaz Pyncket te vervangen. Met nog volle trainingsweek voor de boeg zal ook hij in zijn programma de nodige stabiliteit kunnen opbouwen.

Er is geen teamresultaat daar enkele jongens een ietwat aangepast programma turnden omwille van lichte blessure.

Woensdag 18 mei turnen deze jongens in Gent nog een simulatie-training van de kwalificatiewedstrijd die dan exact 1 week later zal plaatsvinden.

Keep going, boys!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen