Gaelle schittert in toestelfinales balk en grond!

Inge Doens   ‐  Zondag 5 juni 2016   ‐   Tweet

#ECBern2016

Gaelle Mys (foto: Thomas Schreyer)

Op de slotdag van het Europees kampioenschap Turnen in Bern is Gaelle Mys (OTV Nazareth) 6de en 7de geëindigd in de toestelfinales balk en grond.

Gaelle wist zich op beide toestellen als 8ste turnster te plaatsen voor de finales en toonde tijdens de finales dat ze haar plaats bij de acht beste Europese gymnasten meer dan waard is. In een sterk deelnemersveld haalde ze op de balk een score van 14.066 punten en op grond 13.666 punten. Het was de eerste keer dat Gaelle wist door te stoten tot een individuele toestelfinale van een Europees kampioenschap.

Op de balk eindigde ze samen met Marine Brevet (FRA) en Rebecca Downie (GBR) op een gedeelde 6de plaats. De overwinning was voor Alyia Mustafina (RUS). Voor haar keurig uitgevoerde vloeroefening kon ze ook een plaatsje opschuiven in de ranking en de Duitse Amelie Foellinger achter zich laten. De overwinning op dit onderdeel ging naar de Zwitserse Giulia Steingruber die ook voor een uitzinnig thuispubliek al de sprongfinale won. Rebecca Downie haalde de Europese titel op brug.

Gaelle zal zich nu met haar EK-teamgenoten Julie Meyers (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) en Nina Dewael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) opnieuw bij de rest van het Team BELGYM voegen en de laatste voorbereidings- en selectieperiode voor de Olympische Spelen aanvatten. Op 29 juni wordt de definitieve ploegsamenstelling voor de Olympische Spelen op een persmoment in Gent bekendgemaakt.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen