Goud en Zilver Toestelturnen Heren in Stuttgart

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 16 maart 2024   ‐   Tweet

Op de EnBW DTB Pokal Team Challenge in Stuttgart halen Noah Kuavita en Glen Cuyle goud en zilver in de toestelfinales.

Van 15 tot en met 17 maart staat in Stuttgart de EnBW DTB Pokal Team Challenge op het programma. Voor België neemt zowel het Baloise Team BELGYM heren als dames deel. Daarnaast komen de jongeren gymnasten bij de juniores in actie. Tijdens de kwalificaties kunnen de zes beste gymnasten zich selecteren voor de toestelfinales. 

Het Baloise Team BELGYM heren haalt een totaalscore van 237.695 punten, goed voor een 8ste plaats en twee toestelfinales. Glen Cuyle (Gym Izegem) kwalificeerde zich als tweede met 14,133 punten aan de Ringen, terwijl Noah Kuavita (Silok Deurne) als derde met 14,133 punten zich plaatste aan Rek. Ook tijdens de toestelfinales presteren onze heren sterk. Glen Cuyle kan zijn tweede plaats behouden en pakt het zilver. Noah Kuavita laat de andere gymnasten achter zich en is goed voor het goud.

Finale Ringen

  1. LAN, Xingyu CHN - 15,400 punten
  2. CUYLE, Glen BEL - 14,333 punten
  3. DOLCI, Felix CAN - 13,800 punten

Finale Rek

  1.  KUAVITA, Noah BEL - 14,066 punten
  2. ABBADINI, Ymin ITA - 13,700 punten
  3. SHI, Con CHN - 13,600 punten

Bij de juniores zien we eveneens twee Belgische gymnasten in actie. Victor Tournicourt (Vaste Vuist Lauwe) kwam aan grond in actie en wordt er knap 5de. Ook Kyano Schepers (Olympia Houthalen) wordt 5de in zijn finale aan de herenbrug, knap werk jongens!

> Lees hier alles over de kwalificaties


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen