Gymfed-collega's gingen Sporta Mon Ventoux challenge aan met partner Ethias

Phoebe De Potter   ‐  Zondag 4 september 2022   ‐   Tweet

#wearegymMet de steun van


Sporten verbindt mensen, en dat is niet enkel zo voor onze leden! Op 25 juni gingen 4 Gymfed-collega’s samen met verzekeringspartner Ethias hun sportieve uitdaging aan, en wat voor één! Samen reden ze de Mont Ventoux op, hoe hebben zij dit ervaren?

Dat sporten goed is voor elk van ons, dat staat vast! En ook daar is onze verzekeringspartner Ethias van overtuigd. Samen met 4 Gymfed-collega’s en onze sportcollega’s van FROS Multisport Vlaanderen, Sporta en Stad Leuven gingen zij op 25 juni hun sportieve uitdaging aan, het oprijden van de Sporta Mont Ventoux. Een ervaring voor het leven, mogelijk dankzij de uitnodiging van onze verzekeringspartner Ethias!
 

 

Delphine Gosseye

Teamleader marketing, pers & communicatie


Toen ik de vraag kreeg om de Ventoux op te fietsen dacht ik direct, doe ik! Hoewel ik nog nooit op een koersfiets gezeten had, leek het mij een super toffe uitdaging om samen met enkele collega’s aan te gaan! Na een voorbereiding van enkele maanden was het fantastisch om de uitdaging tot een goed einde te brengen. Naast het sportieve luik was het ook heel fijn om met de mensen van Ethias en onze sportcollega’s dit te kunnen beleven. Ik ben dus heel dankbaar dat ik deel mocht en kon uitmaken van dit team! En misschien ook een beetje fier op onze prestatie."Delphine De Jaeger

Teamleader administratief en financieel beheer


“Ik heb geen seconde getwijfeld om op de uitnodiging van Ethias in te gaan. Na 16 jaar inactiviteit was dit de ultieme opstap om terug aan het sporten te raken. En jawel, de fietsmicrobe heeft mij te pakken. Na gymnastiek vond ik moeilijk een sport waar ik mij blijvend voor kon motiveren/uitdagen en dit heb ik nu wel met het fietsen/mtb’ken gevonden. Vol goeie moed ben ik aan de voorbereiding begonnen met 1 doel: die top zien. Al snel werd het puzzelen om trainingstijd te vinden waardoor de voorbereiding niet optimaal was. Twee weken voor de start gooide een patellapees ontsteking roet in het eten. Even vreesde ik te moeten afhaken, maar na bevestiging van de sportarts dat even over de pijngrens gaan geen schade kon doen zijn we er ten volle voor gegaan. De weg naar de top was letterlijk en figuurlijk een hellend parcours maar de opluchting was enorm groot als we onder het befaamde bord van de Mont Ventoux mochten staan. Het was een geweldige ervaring om als team naar dit event toe te leven en ter plaatse iedereen die top te zien bereiken.” 


Ilse Arys

Algemeen manager“Hoewel geen enkele sport mijn hart zo snel doet slaan als gymnastiek, kan ook het wielrennen mij wel bekoren. Toen Ethias ons dus uitnodigde om de Mont Ventoux al fietsend of wandelend te bedwingen, twijfelde ik niet en koos ik meteen voor de fietsuitdaging. Ik haalde mijn koersfiets van onder een dikke laag stof en genoot ervan om ritten uit te stippelen, om op verkenning te gaan langs onze Vlaamse wegen en om samen met collega’s kilometers te malen. Het drukke gymnastiekseizoen gooide af en toe roet in onze voorbereiding, maar we telden met veel goesting (en ook wel wat spanning) af naar de ‘grote’ dag. Zodra ik in Bédoin op de fiets stapte, viel die spanning volledig van me af en genoot ik van elke minuut in het mooie Franse landschap. De beklimming zelf was geen lachertje, maar de voldoening en fierheid daarna waren des te groter! Dankzij Ethias hebben de collega’s en ikzelf onze grenzen kunnen verleggen, het was een unieke belevenis waar ik met heel veel plezier, met mooie herinneringen en een warm hart naar terug kijk!”


Leen Foré 

Teamleader organisaties & events & coördinator Ritmiek“Ik had even bedenktijd nodig bij de vraag aangezien ik ook een vriendenweekendje ingepland had staan datzelfde moment. Uiteindelijk ben ik er toch voor gegaan omwille van de unieke ervaring en dit samen te kunnen beleven met enkele collega’s. Qua voorbereiding ben ik een aantal keren naar het werk gefietst, wat ik voorheen nog nooit gedaan had, en deden we wat fietstochtjes in het weekend. Hoogtemeters had ik niet in de benen, dus het was wel spannend wat dat zou geven ter plaatse. Een voorbereidend ritje on site en de nodige fiets- en voedingstips van mijn medereizigers zorgden alvast voor een goed gevoel in de benen. En dan was de start eindelijk daar … Het was een super mooie rit in ideale weersomstandigheden. Wat een heerlijke ervaring om de top van de Mont Ventoux te bereiken en samen met mijn collega’s een vinkje te kunnen zetten bij deze uitdaging. Het was ook heel fijn om de mensen van Fros, Sporta, Stad Leuven en Ethias te leren kennen en samen met hen dit avontuur te beleven, topteam!” 

Bart Hannes - Teamleader liability, school & federations bij Ethias

"Ik ben vertrokken met zeer veel goesting, maar met een bang en bezorgd hartje, want ik had enkel vrouwen in mijn gezelschap. De sfeer in de groep was optimaal: veel gebabbeld en goed gelachen. Het engagement om er het beste van te maken was top, zowel groepsdynamisch als sportief. Iedereen zat in de flow van het evenement, was leergierig, geïnteresseerd en gezond zenuwachtig. Ik was zeer tevreden en fier dat elke deelneemster haar vooropgezette doel heeft bereikt, dat alles veilig verlopen is en dat ze ervan hebben genoten. Mon Ventoux bleek wederom meer te zijn dan een beweegcampagne. Het event laat mensen dromen, verenigt mensen en inspireert mensen. Ik zag iedereen genieten tijdens ons verblijf ter plaatse en dat geeft een ongelofelijke voldoening. Voor mij was het een absolute topeditie met één voor één topdames. Ongetwijfeld voor herhaling vatbaar!" 

Ethias is al jaren onze vaste verzekeringspartner. Zo genieten alle Gymfed clubleden en vrijwilligers van een sportdekking via Ethias én kunnen onze clubs ook extra verzekeringen afsluiten bij Ethias aan goedkopere tarieven. Naast de ondersteuning op vlak van verzekeringen, mogen we ook op de ondersteuning rekenen van ons jaarlijks Gymgala. Zo slaan we voor de editie van 2022 en 2024 opnieuw de handen in elkaar voor dit jaarlijks topevent. Het Ethias Gymgala in 2022 staat op 17 en 18 december op de planning in de Lotto Arena in Antwerpen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen