Gymfed neemt afscheid van drie bestuursleden

Melanie Verstockt   ‐  Maandag 29 april 2024   ‐   Tweet


Op zaterdag 27 april werden de nieuwe bestuursleden van de federatie verkozen. Met de komst van een nieuw bestuursorgaan nemen we ook afscheid van enkele bestuursleden die zich de afgelopen jaren met hart en ziel hebben ingezet voor Gymfed.

Tijdens de algemene vergadering namen we afscheid van drie bestuursleden die een grote betekenis hebben gehad voor Gymfed. Dit moment willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. 

Paul Standaert maakte sinds 2016 deel uit van ons bestuur, waarvan de laatste vier jaar als ondervoorzitter. Hoewel Paul afscheid neemt van het bestuur, blijft hij verbonden met Gymfed. Zijn expertise ligt in Ethiek en Integriteitsmanagement in de sport, waar hij als voorzitter van het ethisch adviesorgaan blijvend impact zal maken voor Gymfed. Voordat hij afscheid neemt van het bestuur, deelt Paul graag de volgende quote: " Ethiek zijn principes die richting geven aan gedrag, terwijl "integriteit" suggereert dat we ethische principes moeten toepassen in ons dagelijkse leven en onze activiteiten, in plaats van een ideaal te omhelzen en vervolgend iets te doen wat daarmee in tegenspraak is (cfr. UNODC.org)." 

Een ander bestuurslid waar we afscheid van nemen, is Rosy Taeymans. Rosy heeft maar liefst twaalf jaar lang deel uitgemaakt van het bestuur. Daarnaast is ze internationaal actief binnen de internationale federatie. Rosy benadrukt dat het voor haar altijd een eer is geweest om zich gedurende meer dan jaar in te zetten voor de belangen van ACRO en in het algemeen van de gymnastiek., zowel als coach, jurylid en de afgelopen twaalf jaar als bestuurslid van Gymfed. Ze vertelde ons dat gymnastiek veel van haar gevraagd heeft, maar dat ze er ook ontzettend veel voor heeft teruggekregen. We willen haar dan ook bedanken voor haar jarenlange toewijding, expertise, enthousiasme en de opbeurende lach die vaak te horen was tijdens de vergaderingen. 

Ilse Vanhoorelbeke
is het laatste bestuurslid waar we afscheid van moeten nemen. Ilse is geen onbekende in de gymnastiekwereld. Sinds jaar en dag is ze actief binnen de sport, hetzij als coach, mama, professioneel en ook als bestuurslid. Ze is en bezige bij en zal ook niet stil blijven zitten in de toekomst. Ilse zal op andere vlakken betrokken blijven bij Gymfed en met haar bedrijf 'Otentiko' zet ze verder in op 'Coaching voor talentgerichte organisaties. We wensen haar heel veel succes.  

Paul, Rosy en Ilse, we willen jullie vanuit Gymfed bedanken voor jullie toewijding en enthousiasme om onze federatie mee vorm te geven gedurende de afgelopen jaren. 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen