Gymfed zet in op laagdrempelig parkour

  ‐  Donderdag 8 oktober 2020   ‐   Tweet

#wearefreerunningMet de steun van


Sociale projecten voor parkour en freerunning

Parkour/freerunning is van oorsprong een laagdrempelige discipline die toegankelijk is voor iedereen. Met de opkomst van de clubs en communities en het georganiseerd lesgeven moeten we rekening houden met het ontstaan van mogelijke drempels voor de potentiële beoefenaars.

Om er voor te zorgen dat parkour en freerunning laagdrempelig beoefend kan blijven worden, zet Gymfed in op het integreren van parkour/freerunning binnen een buurtwerking.

Dit sociale project loopt op dit moment in de Gentse Rabotbuurt en in de deelgemeente Gentbrugge. De parkourlessen worden begeleid door de lokale parkourvereniging Flow De Gand. Op beide locaties werd een samenwerking opgezet met de lokale buurtsportwerkers, jeugd- en buurtverenigingen, zoals MOVE9000 en Santo.

Over de beide locaties vinden er wekelijks een dertigtal kinderen, voor wie dit anders moeilijk of niet mogelijk was, hun weg naar de parkourlessen.

Het doel van het project is om die jongeren te bereiken waar de aansluiting bij een sportclub niet zo vanzelfsprekend is.
We willen hen de mogelijkheid bieden kwalitatieve sportlessen te kunnen volgen en hen op weg te helpen naar een langdurige en gezonde vrijetijdsbesteding.

Het project wordt ondersteund door Sport Vlaanderen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen