4de en 7de plaats op Junior Cup Gymnix

Melanie Verstockt   ‐  Maandag 4 maart 2024   ‐   Tweet

Van 6 tot 10 maart ging de 30ste editie van de International Gymnix door in Montréal (CAN). De Belgisch delegatie was vertegenwoordigd door twee juniorenteams.

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de meisjes Toestelturnen in het voorjaar naar Montréal om er deel te nemen aan de internationale competitie, Gymnix. Het was hun eerste internationale wedstrijd van 2024 en stonden te popelen om het beste van zichzelf te geven. Vanuit topsport Toestelturnen meisjes namen er twee junioren teams deel aan de competitie. Beide teams namen het op tegen gymnasten uit de Verenigde Staten, Japan, Canada en Roemenië.

Junior Cup

Beide junioren teams kwamen in actie tijdens de Junior Cup. Junioren team 1, bestaande uit Liese Vieuxtemps (Turnkring Kerels Waasmunster), Silke Hoste (O.T.V. Nazareth vzw), Mie De Wilde (Turnkring Bilzen vzw) en Louise Dupont (Hémérocallis - Ffg) behaalden met een totaalscore van 143.500 punten een verdienstelijke vierde plaats in de Junior Cup. Junioren team 2, bestaande uit Mathlde Francotte (De Gympies Keerbergen), Thilde Lekens (K.K. Turnkring Moed en Volharding vzw), Zofia-Kalina Kopczynski (Turn- und Leistungszentrum Amel - Ffg) en Marte Cardoen (Gym Izegem), behaalden met 130.500 punten een zevende plaats.

Tijdens de Junior Cup konden de junioren zich ook kwalificeren voor de toestelfinales. Mathilde Francotte (De Gympies Keerbergen) wist zich voor de toestelfinales Sprong en Grond te kwalificeren. Ze eindigde haar toestelfinales op een respectievelijke zevende en achtste plaats.

Liese Vieuxtemps (Turnkring Kerels Waasmunster) veroverde een plek in de Grondfinale en behaalde daar met 12.466 punten een vierde plaats. Voor de Belgische gymnasten werd de vierde plaats tijdens de toestelfinales een bekend fenomeen. Ook Mie De Wilde (Turnkring Bilzen vzw) behaalde een vierde plaats in de finale aan de damesbrug.

Zofia-Kalina Kapczynsi plaatste zich als zesde voor de Balkfinale, maar viel net buiten het podium tijdens de finale. Haar prestatie was eveneens goed voor een vierde plaats.