Gymtastisch sporten: Gedrags- en ethische codes 2020-2021 beschikbaar

Inge Doens   ‐  Vrijdag 14 aug 2020   ‐   Tweet


Gezond sporten en het creëren van een ethisch verantwoord sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Gymfed stelt samen met haar clubs alles in het werk om alle leden een Gymtastisch sportseizoen te bezorgen!

Naar aanleiding van de recente getuigenissen rond grensoverschrijdend gedrag de afgelopen periode hebben we als federatie het belang van een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving, evenals de prioriteit die dit krijgt binnen haar beleid, meermaals benadrukt. Als federatie willen we duidelijk aangeven dat geen enkel geval van psychisch of fysiek misbruik thuishoort in eender welke sport, club of op eender welk niveau.

Met het project 'Gymtastisch sporten, daar staan we voor' blijven we samen met onze clubs, inzetten op een een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving. Voor het vierde jaar op rij stellen we hiervoor de gedrags- en ethische codes voor trainers, juryleden, ouders en gymnasten ter beschikking. Hierbij focussen we op een verantwoord en veilig klimaat voor elke sporter. Samen met onze clubs focussen we op een gymtastische sportomgeving voor alle leden waarbij de gymnast, danser, skipper en free runner centraal staat!

De gedragscodes voor het seizoen 2020-2021 kan je terugvinden op 'Mijn Gymfed' (zie: tools -> documenten - zoek op: 'Gymtastisch').

Van de clubs verwachten wij de 'Engagementsverklaring' voor 15 september ondertekend op het secretariaat (info@gymfed.be).
De akkoordverklaringen van de trainers worden op het clubsecretariaat bewaard.

Samen met onze clubs willen we ons verder focussen op een gymtastische sportomgeving waarbij alle sporters centraal staan!