Heeft jouw sportclub al een club-API?

Phoebe De Potter   ‐  Maandag 26 februari 2024   ‐   Tweet

#JaarVanDeClubAPI

Het jaar van de club-API is van start gegaan! Hiermee zet de sportsector extra in op de rol van de club-API met het doel om 1000 club-API's op te leiden over verschillende sporten heen.

Het Centrum Ethiek in de Sport wil dit jaar 1000 club-API's opleiden via de campagne 'Het jaar van de club-API' én de figuur van de club-API bekend maken bij elke sporter en sportclub. Een campagne die wij als Gymfed graag ondersteunen! 

Samen gaan we voor een veilige en integere sportomgeving voor iedereen.

Wat is een club-API?

Dit zijn de Aanspreek Personen Integriteit binnen een sportclub voor sporters, trainers, ouders, bestuurders en vrijwilligers die melding willen doen van grensoverschrijdend gedrag. Het is belangrijk dat deze personen ook gekend zijn in de club zodat iedereen op de hoogte is bij wie ze terecht kunnen.

"De club-API is een belangrijke schakel om grensoverschrijdend gedrag in de sportclub op te merken en aan te pakken. We merken dat voor sporters de drempel naar de federatie-API soms nog te groot is. Een API in elke sportclub kan helpen om die drempel te verlagen."
- Paula Vanhoovels, federatie-API Vlaamse Atletiekliga

De Gymfed club-API's

Wist jij dat reeds 80% van onze clubs een club-API heeft? Ons doel is om naar 100% te gaan! En daar helpen we de clubs graag bij door middel van onze opleidingen. We mochten in totaal reeds 204 club-API's, opleiden, ben jij de volgende? 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen