Het WK Turnen in een notendop!

Lynn Langeraert   ‐  Dinsdag 3 nov 2015   ‐   Tweet

#Glasgow2015Van vrijdag 23 oktober tot zondag 1 november was Glasgow (GBR) het toneel voor het grootste gymnastiek-event van het jaar: het Wereldkampioenschap Turnen voor mannen en vrouwen. Niet alleen de wereldtitels werden hier verdeeld, maar ook de eerste tickets voor de Olympische Spelen! Ook de jongens en meisjes van het Belgische Delhaize TOP-team waren van de partij. Hieronder werden hun prestaties en deze van de andere wereldtoppers voor jullie opgesomd!

Prestaties van onze Belgische gymnasten

Het Delhaize TOP-team meisjes, samengesteld uit: Gaelle Mys (OTV Nazareth), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Julie Croket (GymMAX), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Rune Hermans (Gym Haacht) en reservegymnast Dorien Motten (Turnkring Bilzen), turnde zich naar de 11de plaats en kunnen op het Testevent (april 2016) nog een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigen als ze zich bij de beste 4 landen plaatsen!

Bovendien mochten Lisa en Rune ook aantreden in de AA-finale! De meisjes gaven het beste van zichzelf en mogen zich bij de TOP 20 van de beste gymnasten ter wereld rekenen!

Voor Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Florian Landuyt (Sportac Deinze), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge), Maxime Gentges (Gymclub Malmedy), Siemon Volkaert (GymMAX vzw) en reservegymnast Donna-Donny Truyens (Blauwput Omnisport), die samen het Delhaize TOP-team heren vormden, houdt de Olympische droom hier op. De jongens werden 17de en grijpen hierdoor helaas nét naast het Testevent.

Florian Landuyt kwam als eerste reserve ook in actie in de AA-Finale, maar liep een blessure op aan de achilespees en moest opgeven. We wensen hem een spoedig herstel toe!De wereldtitels

Teamfinale dames

 1. USA – 181.338
 2. China – 176.174
 3. Groot-Brittannië – 172.380

Teamfinale heren

 1. Japan – 270.818
 2. Groot-Brittannië – 270.345
 3. China – 269.959
Japan gaat voor het eerst in 37 jaar China voorbij in de teamfinale en beide Britse teams schrijven geschiedenis in eigen land!

AA-finale dames

 1. Simone Biles (USA) - 60.399
 2. Gabrielle Douglas (USA) – 59.316
 3. Larissa Iordache (ROU) – 59.107
Simone Biles is de eerste vrouwelijke gymnaste die drie jaar op rij de all-roundtitel achter haar naam mag schrijven!

AA-finale heren

 1. Kohei Uchimura (JPN) – 92.332
 2. Manrique Larduet (CUB) – 90.698
 3. Deng Shudi (CHN) – 90.099
Koning Kohei Uchimura (JPN) deed het opnieuw en werd voor de ZESDE keer op rij gekroond tot wereldkampioen!

Toestelfinales dag 1


4x goud aan brug met ongelijke leggers?! JA, dat lees je juist. In de toestelfinales worden er geen "tie-breaking rules" gehanteerd en deze vier gymnasten haalden dezelfde scores!

Toestelfinales dag 2

Kohei Uchimura haalt voor de eerste keer goud in een rekfinale! Biles neemt nog 2x goud in de toestelfinales.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen