Hoe beleven onze gymnasten de World Gymnaestrada?

  ‐  Zaterdag 13 jul 2019   ‐   Tweet

#wg2019

De meisjes van WIK Oostende
De meisjes van WIK Oostende

Het is ook een beetje op reis gaan!

Donderdag 11 juli stond in Rankweil de Belgische avond op het programma. Op het grote podium bracht de Belgische delegatie een show van verschillende demo’s. Ook onze mascottes Gymbo en Gymba waren van de partij!

De meisjes van WIK Oostende brachten tijdens de Belgische avond 3 demonummers. Wij vroegen hen hoe zij de Gymnaestrada al ervaren hebben tot nu toe.

Wat vinden jullie zo leuk aan de Gymnaestrada?
We vinden het leuk dat we met de volledige groep samen zijn en we verschillende optredens kunnen doen. Het is ook wel een beetje op reis gaan! We hebben ook al met gymnasten van andere landen gepraat. Met de gymnasten van Frankrijk, Groot Brittannië en zelf Japan! Het is wel leuk omdat we zo ook wat de talen van de andere landen leren kennen en we hebben onze pins uitgewisseld.

Hoe verloopt het slapen in de school? Zijn jullie nog niet te moe?
We slapen met ongeveer 12 in een klas op onze eigen luchtmatras. Om te ontbijten moeten we naar de theaterzaal hier wat verder op. Soms ontbijten we ook in de Messe zelf. We zijn toch wel al een beetje moe van deze week. Hoe laat we moeten gaan slapen hangt een beetje af van onze leeftijd per groep. De kleinste rond 20 uur en de oudere rond 22 uur. Het is natuurlijk ook te zien wat we precies op het programma staan hebben die dag!

Wat hebben jullie nog al gedaan naast de optredens?
We zijn al gaan zwemmen in het meer en met de kabelbaan naar boven geweest. We zijn ook met alle Belgen samen naar de openingsceremonie van de Gymnaestrada gaan kijken.

Zouden jullie volgende keer nog eens willen meegaan?
Ja, zeker! Het is suuuuper leuk en alles is zo snel voorbij gegaan! Dat vinden we wel jammer!

Hoe zou je de Gymnaestrada in 3 woorden omschrijven?
Leuk, ervaring en sportief!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen