Team Belgym wint Interland BEL-ROU-GER

Inge Doens   ‐  Zondag 3 april 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Axelle Klinckaert wint individueel klassement!

Op zondag 3 april vond in Moeskroen een vriendschappelijke interland plaats tussen de nationale meisjesteams van Roemenië, Duitsland en België. Voor de drie landen een belangrijk toetsingsmoment in het kader van hun deelname aan het Test Event (17 april) in Rio waar de laatste vier tickets voor de Olympische Spelen verdeeld worden.

Klik hier voor foto's en resultaten

Het Delhaize TOP-team moest het voor deze interland stellen zonder de gekwetste Nina Dewael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt). Senna Deriks (Gymgroep AS) werd in het team opgenomen en zorgde samen met haar teamgenoten voor de overwinning!
Hermans Rune (Gym Haacht), Klinckaert Axelle (GymMAX), Mys Gaelle (OTV Nazareth), Vandenhole Cindy (Vaste Vuist Lauwe), Waem Laura (Sportiva Sint-Gillis-Waas) plaatsten zich na de eerste rotatie aan de leiding en konden hun voorsprong tot het laatste toestel behouden.

Het Roemeense team met Catalina Ponor (28 jaar - multi-Olympische medaillewinnares), Diana Bulimar (Olympische medaille), Anamaria Ocolisan, Silvia Zarzu, Laura Jurca, Dora Vulcan en Holbura Maria eindigde 2de met 219.200 punten. Duitsland werd 3de met 215.250 punten.

Individueel haalde de 16-jarige Axelle Klinckaert de overwinning met 56.500 punten! Zilver ging naar Laura Waem (55.600 punten - zilver) en brons naar de Roemeense Diana Bulimar (55.400 punten). Van een knalprestatie gesproken!


Meyers Julie (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) en Croket Julie (GymMAX vzw) turnen individueel. Julie Croket verzamelde 53.950 punten en plaatste zich individueel op de 6de plaats. Een mooie resultaat voor de topturnster die lange tijd out was door blessure. De definitieve samenstelling van het Belgische team (jongens en meisjes) dat aan het Test Event in Rio zal deelnemen, wordt op 6 april bekendgemaakt.

Ter herinnering:
Op het laatste WK 2015 in Glasgow eindigde het Belgische meisjesteam op de 11de plaats, Duitsland werd 12de en Roemenië eindigde verrassend op de 13de plaats. In Rio strijden de landen 9-16 van het WK voor de laatste vier tickets voor de Spelen. De 8 landen die zeker zijn van een ticket zijn: USA, RUS, GBR, CHN, ITA, JPN, CAN en NED. Op het Test Event
strijden volgende landen voor de 4 laatste tickets: BRA, FRA, BEL, GER, ROU, AUS, KOR en SUI.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen