Roemenië wint in Moeskroen Interland junioren meisjes

Inge Doens   ‐  Zondag 3 april 2016   ‐   Tweet

Myrthe Potoms beste Belgische!

Vandaag turnde de nationale selectie junioren meisjes een vriendschappelijke interland tegen het Roemeense nationale juniorenteam. Voor de Belgische meisjes was het tevens een selectiewedstrijd voor het EK dat plaatsvindt eind mei in Bern (SUI).

De Belgische ploeg met Manon Muller (Gymplus vzw), Alysha Senders (TK PHH-Sta Paraat Hasselt), Myrthe Potoms (Gymflex vzw), Maellyse Brassart (Gym Phenix Auderghem) en Chloé Leblicq (La Nivelloise) eindigde met een totaalscore van 153.500 punten na het Roemeense team (164.350 punten) dat met een verbazend sterke nieuwe lichting aan de start kwam.

Het Roemeense team samengesteld uit: Carmen Ghiciuc, Ioana Crisan, Olivia Simpen, Denisa Golgotha en Alisia Botnaru turnde een sterk parcours met een hoge moeilijkheid en een grote stabiliteit. Hun namen zijn alvast om in het oog te houden! Onze Belgische junioren turnden hiermee tegen een van de kandidaten voor een podiumplaats op het volgende EK. Ze lieten zich hierdoor alvast niet van de wijs brengen en brachten hun eigen programma naar behoren. We zagen mooi turnwerk, met hier en daar wat foutjes en onzekerheden, maar ook een betere score dan op het internationaal tornooi 'Gymnix' in Canada (3-6 maart 2016 - 150.250 punten).

Het individuele klassement werd gewonnen door Carmen Ghiciuc. Myrthe Potoms eindigde met 50.750 punten als eerste Belgische op de 6de plaats. Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis Waas vzw) en Britt Vanneste (Sirene Middelkerke) turnden individueel. Rinke haalde met 50.550 punten de 2de beste Belgische score.

In de volgende weken worden de laatste foutjes aangepakt en kan onze ploeg met vertrouwen afreizen naar Bern. We zien alle meisjes ook terug op het Groot BK op 7-8 mei in Gent. We hopen alvast dat jullie hen ook daar massaal komen aanmoedigen!
De laatste test voor het juniorenteam vindt plaats op 30 april in Mons, na deze test wordt de definitieve selectie voor het EK vastgelegd.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen