Italië wint tweelandenwedstrijd van Delhaize TOP-team

Inge Doens   ‐  Zaterdag 3 okt 2015   ‐   Tweet

#DelhaizeTOPteam

Vandaag (zaterdag 3 oktober) turnden de jongens van het Delhaize TOP-team in Quartu Elena (Cagliari), ter voorbereiding van het WK in Glasgow, een interland met het nationale team van Italië. Het Italiaanse team won de competitie met een score van 338,850 punten.

Het Belgische team haalde een score van 333,500 punten. Volgende gymnasten namen deel:

  • Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport)
  • Florian Landuyt (Sportac Deinze)
  • Maxime Gentges (Gymclub Malmédy)
  • Kristof Schroe ('t Spagaatje Hoogstraten)
  • Siemon Volkaert (GymMAX)
  • Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen)
  • Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge)
  • Gilles Gentges (Gymclub Malmédy)
  • Donny-Donny Truyens (Blauwput Omnisport)

Individueel haalde Florian Landuyt (Sportac Deinze) met 84,900 punten de zilveren medaille, Jimmy Verbaeys eindigde derde met 84,150 punten. De overwinning was voor Paolo Principi (85,050 punten).
Ook Jonathan, Bram en Gilles turnden aan een allroundwedstrijd aan de zes toestellen.

Het WK in Glasgow staat volledig in het teken van de selectie voor de Spelen. Het Italiaanse team eindigde op het WK 2014 in Nanning op de 13de plaats (340.599), het Belgische team rangschikte zich 19de met 334.385 punten. In Glasgow komt het er voor beide teams op aan zich te rangschikken bij de eerste 16 teams om aanspraak te kunnen maken op een teamselectie voor de Spelen. Als we er in slagen nog een aantal fouten weg te werken wordt een plaats bij de 16 beste landen een niet onmogelijk opgave voor onze Belgische gymnasten. Ga er voor jongens!

Update 7.10.2015: Headcoach Gerard Speerstra maakte volgende evaluatie:
De resultaten van Florian en Jimmy op de meerkamp waren ronduit goed te noemen. Met kleine foutjes hebben de twee turners opnieuw bewezen de besten van België te zijn en hebben zich daardoor ook op het podium geturnd. We zien in de voorbije testwedstrijden een duidelijke progressie en stabilisatie van het programma van de twee turners. Helaas was Maxime niet 100% inzetbaar. Maxime is een van de vier vast pijlers van het team en kon door een lichte elleboog blessure geen allroundfinale turnen.
Bram kende geen goede dag. Hij moest genoegen nemen met een score van 78 punten wat te ver onder zijn niveau ligt. Hij kan stabiel 83/84 punten te turnen. In Italië heeft hij hoogstwaarschijnlijk het tijdstip van de wedstrijd in combinatie met het warme weer niet goed ingeschat. Hij was nog wel in staat om de wedstrijd goed af te sluiten met een 14,20 punten op paard. Jonathan heeft een goede wedstrijd geturnd. Met aanpassingen in de afsprongen (stapjes en geen vaste landingen) heeft hij aangetoond de eerst volgende turner te zijn voor het versterken van het team. Siemon maakte een kleine misser op vloer waardoor zijn aandeel in het team resultaat beter had gekund. Donna-Donny was opnieuw stabiel op paard en kreeg daarvoor een score van 15,05. Kristof was niet voldoende hersteld van een lange rug blessure. Daarmee konden we niet de wenselijk 83/84 punten van hem verwachten. Gilles was zeker niet gelukkig met zijn optreden. Hij heeft meerdere fouten op verschillende toestellen gemaakt.
De ploeg zal nu afreizen naar Arques (Frankrijk) voor een trainingsstage.


Volgende week woensdag 14 oktober zal er een laatste meetmoment zijn voor de
definitieve ploegsamenstelling voor het WK in Glasgow.Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen