Japan wint Teamfinale bij de mannen!

Inge Doens   ‐  Dinsdag 9 aug 2016   ‐   Tweet

#Rio2016

Op maandag 8 augustus vond de teamfinales van de mannen plaats op de Olympische Spelen in Rio. De acht beste landenteams van de kwalificatiewedstrijd kwamen in actie.

Een zevende gouden medaille voor Japan!
Het Japanse mannenteam wint na de wereldtitel (Glasgow 2015) nu ook de teamfinale op de Olympische Spelen. Ze wonnen met een ruime voorsprong voor Rusland en China. Het team van de Verenigde Staten zag een medaille aan zich voorbijgaan na een val van Danell Leyva aan de rekstok.

De Japanse mannen winnen hiermee hun zevende teamtitel en blijven het meest succesvolle team ooit op de Olympische Spelen. Ze haalden vijf Olympische team titels tussen 1960-1976 en in Athene in 2004. Rusland haalde in 2008 de overwinning en China won op de Spelen 2012 in Londen.

Het was Kohei Uchimura, de allroundkampioene van Londen 2012, die het team naar de overwinning loodste met ondermeer een fantastische grondoefening. Goud winnen met het team was een lang gekoesterde droom voor Uchimura, die nu al tot een van de meest legendarische gymnasten ooit behoort. Het is voor hem de zesde Olympische medaille en is vast van plan woensdag zijn allroundtitel te verlengen. De Japanners maakten vooral het verschil in de grondoefening en aan de rekstok. Ze wonnen met een totale score van 274,094 punten. De Russische mannen verzamelden een puntentotaal van 271,456. Ze hebben 16 jaar moeten wachten om nog eens op een Olympisch podium te staan: hun laatste team medaille (brons) haalden ze in 2000 in Sydney. Als gevolg van het doping schandaal leek het er even op dat ze in Rio niet zouden aantreden. De emoties waren dan ook groot bij Ivan Stretovich, David Belyavskiy, Nikolai Kuksenkov, Denis Abliazin en Nikita Nagornyy na het behalen van de zilveren medaille.
Voor de Chinese mannenploeg was de ontgoocheling groot. Ze starten met een fout op de grond en kunnen dit niet meer goed maken en moeten tevreden zijn met het brons.

Groot-Brittannië viel met 269,752 naast het podium. De VS eindigde vijfde, voor Brazilië, Duitsland en Oekraïne.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen