Jouw sportclub in het gloednieuwe VRT-programma "Goed gespeeld"

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 13 december 2023   ‐   Tweet

#wearegymNu 2023 op zijn einde loopt, kijken talloze sporters uit naar de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Ook VRT wil de spelen niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In “Goed gespeeld!”, een nieuw spelprogramma van VRT 1, gepresenteerd door Siska Schoeters, nemen elke week vier lokale sportclubs het tegen elkaar op in hun verschillende disciplines. Wil jij met je sportclub meedoen? Dat kan!

Elke sportclub wordt vertegenwoordigd door twee atleten en om beurt ontvangen ze drie andere duo’s op hun eigen sportterreinen om daar een proef te spelen die kadert binnen hun eigen sporttak. Omdat de thuisploeg een té groot voordeel heeft tijdens het uitoefenen van hun eigen sport, wordt één van hun twee spelers tijdens die proef vervangen door een BV. Die BV wisselt dus de hele week van team om te zorgen voor een gelijk speelveld. De club die het meest uitblinkt in alle vier de sporten van die week heeft goed gespeeld en wint een mooie prijs dankzij Sport Vlaanderen.

Jouw club in Goed Gespeeld? 

Je krijgt de kans om met jouw club, jouw favoriete sport onder de aandacht te brengen!

Hoe deelnemen?

Vanaf vandaag kan je via volgende link op VRT MAX je sportclub inschrijven. Geïnteresseerde sportclubs kunnen door het productiehuis gecontacteerd worden om mee te werken aan “Goed gespeeld!”.

VIP2024

Het VRT-programma is maar een deel van de veel grotere VIP2024-campagne. Minister van Sport Ben Weyts en Sport Vlaanderen grijpen de komende Spelen in Parijs aan als een kans om het komende jaar zoveel mogelijk Vlamingen aan te moedigen om te bewegen. Met de campagne VIP2024 willen ze samen met de Vlaamse topsporters de sportclubs in Vlaanderen en Brussel aanmoedigen om het olympisch gevoel op te roepen en met de clubleden en supporters de drie sportieve VIP2024-uitdagingen aan te gaan.

Wil je als sportclub kans maken op de titel van VIP2024-sportclub, breng dan tussen januari en mei 2024 minstens één van de uitdagingen tot een goed einde. Afhankelijk van het aantal voltooide uitdagingen wordt jouw sportclub een bronzen, zilveren of gouden VIP-sportclub. Alle sportclubs die de drie uitdagingen voltooid hebben, de gouden VIP2024-sportclubs, maken kans op een van de drie hoofdprijzen.

Bekijk hier de drie uitdagingen, schrijf je in via deze link en wie weet maak jij kans op een trip naar Parijs!

Gymnastiek op de Olympische Spelen

In 2024 trekken we met een hele delegatie topsporters naar de Franse hoofdstad om de medailleambities waar te maken en ook de discipline gymnastiek zal vertegenwoordigd zijn. Noah Kuavita (Silok Deurne) en Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) wisten al een plaats te bemachtigen. Daarnaast haalde het Belgische herenteam nog één extra Olympisch ticket, niet nominatief. De procedure voor de meisjes is nog lopende.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen