Julie Vandamme zet punt achter topsportcarrière

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 25 juni 2021   ‐   Tweet

#wearegymJulie Vandamme (Turnclub Varsenare) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na haar turncarrière in Gent besluit Julie haar topsportleven vaarwel te zeggen.

In 2016 trekt Julie Vandamme samen met clubgenote Margaux Daveloose naar de topsportschool in Gent. Als junior zien we Julie in 2017 in actie tijdens de Flanders International Team Challenge in Gent. Samen met haar teamgenoten haalt ze een 3de plaats bij de junioren in het teamklassement, individueel eindigt ze 9de in het allroundklassement. In de teamfinale, waar we zowel juniores als seniores samen aan het werk zien, eindigt ze samen met de andere Belgische gymnasten knap 3de. Later dat jaar neemt Julie deel aan het European Youth Olympic Festival in Gyor waar ze zich plaats voor de allroundfinale.

In 2018 plaatst ze zich voor de toestelfinale balk tijdens de Master Massillia in Frankrijk waar ze mooi 6de wordt. Tijdens dezelfde competitie haalt ze met het team het brons in de teamfinale. Allround wordt Julie 9de.

Als senior gymnast komt Julie in actie tijdens de Flanders Internationale Team Challenge in Gent. Tijdens het WK in Stuttgart vormt ze als reservegymnast een belangrijke schakel voor het team dat de Olympische teamselectie in de wacht sleept.

Julie kwam gedurende haar carrière eveneens meerdere malen in actie op verschillende internationale competities zoals de Gymnix, Massillia cup en interlands.

Jarenlang zette Julie zich in voor haar individuele carrière en het Belgische meisjesteam. Bedankt Julie, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan haar trainers en volledige omkadering, het medisch team, het internaat, Sport Vlaanderen, het BOIC, ... voor het vertrouwen en de steun! We wensen je veel succes met de toekomstige uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen