EK junioren: Takumi 14e en Noah 21e in allroundfinale!

Inge Doens   ‐  Vrijdag 27 mei 2016   ‐   Tweet

#ecbern2016Met de steun van


Regini-Moran Garnni (GBR) Europees juniorenkampioen

Voor de allroundfinale op het EK voor junioren wisten zich twee Belgische gymnasten te selecteren. Noah Kuavita (SILOK Deurne) en de Waalse gymnast Takumi Onoshima mochten deze avond (vrijdag 27 mei) aan de slag in de finale met de 24 beste allroundgymnasten van het tornooi.

Eerder eindigden beide gymnasten met het team op een 9de plaats (31 landen). Voor Noah en Takumi was het een eerste EK-deelname. De 16-jarige Noah had vandaag een iets mindere dag. Hij kan aan vier toestellen een mooi en stabiel programma turnen maar een val aan de brug en een slechte landing bij de afsprong aan het rek kosten hem minimum 2 punten. Noah eindigt met een score van 78.187 punten op een 21ste plaats.
De Waalse gymnast Takumi Onoshima (Athanor Gym Club) weet zijn programma goed af te werken maar mist wat moeilijkheid om aan te sluiten bij de eerste helft van het klassement. Met een score van 78.931 punten wordt hij toch mooi 14de.

Knap die allroundfinale Noah en Takumi!
Hopelijk is dit voor jullie de start van een nog lange en mooie internationale turncarrière!

De competitie werd na een spannende strijd gewonnen door de Brit Regini-Moran Garnni, zilver was voor de Rus Markolov Andrei, Joe Fraser maakt met de bronzen medaille het succes van het turnen in Groot-Brittannië compleet.

Zondag sluit Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) het EK voor het Belgische team af met een toestelfinale aan de ringen.
We duimen voor jou Dennis! Go for it!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen