Keziah Langendock zet punt achter topsportcarrière

  ‐  Donderdag 22 juni 2023   ‐   Tweet

#wearegym



Keziah Langendock (Gym Passion Herseaux) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na haar turncarrière in Gent besluit Keziah haar topsportleven vaarwel te zeggen.

In 2017 trekt Keziah Langendock naar de topsportschool in Gent. Als junior zien we Keziah in 2017 en 2018 in actie tijdens de Wase Gymcup en op een internationale competitie in Comb-la-Ville waar ze samen met haar teamgenoten een 3deplaats bij de junioren in het teamklassement haalt. Individueel eindigt ze 3de in de finale aan brug. Daarnaast pakt ze in 2018 ook de Belgische titel!

In 2019 plaatst ze zich voor de toestelfinale aan balk en brug tijdens de Master Massillia in Frankrijk waar ze mooi 4de en 2de wordt. Daarnaast zien we haar in Gent in actie tijdens de Flanders International Team Challenge waar ze de gouden medaille pakt met het team. Ook als junior trekt Keziah in 2020 naar de gerenomeerde Gymnix competitie in Montréal. Daar eindigt ze me het team op een knappe 2de plaats en eindigt ze individueel op een 3de plek. Ze weet tijdens diezelfde competitie ook maar liefst 3 toestelfinales in de wacht te slepen, grond, balk en brug. 

Als senior zien we Keziah opnieuw in actie tijdens de Massilia Open waar ze goud pakt in de allroundfinale. Met haar teamgenoten weet ze eveneens een knappe prestatie neer te zetten en mogen ze de zilveren medaille in ontvangst nemen. Tijdens diezelfde competitie pakt ze tijdens de 3 toestelfinales ook nog brons aan grond, zilver aan balk en een mooie 4e plek aan ... In 2022 zien we haar in actie tijdens de Jesolo competitie in Venetië waar ze met het team een knappe 5de plek veroveren. 

Keziah kwam gedurende haar carrière eveneens meerdere malen in actie op verschillende internationale competities zoals de Gymnix, Massillia cup en interlands.

Jarenlang zette Keziah zich in voor haar individuele carrière en het Belgische meisjesteam. Bedankt Keziah, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan haar trainers en volledige omkadering, het medisch team, het internaat, Sport Vlaanderen, het BOIC, ... voor het vertrouwen en de steun! We wensen je veel succes met de toekomstige uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen