Klaar om te sporten?

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 15 september 2021   ‐   Tweet

#klaaromtesporten

5 tips voor elke sporter

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen! Ben jij ook klaar om te sporten?

Turnen

Het aanleren van een eerste koprol of handstand? Gebeten door de sierlijke oefeningen van de meisjes Toestelturnen? Fan van de hoogtes op de trampoline? Dan zit je goed bij één van de 320 Gymfed-clubs! In onze clubs leren kleuters op een kwalitatieve, leuke en gevarieerde manier bewegen. Ze worden voorbereid en warm gemaakt om gymnastiek te blijven beoefenen én de basis voor een levenslang sporten wordt gelegd. In het basisturnen worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd. Heel wat clubs kiezen voor de specialisatie in één of meerdere gymnastiekdisciplines en maken de opdeling in recreatief en competitief turnen. Torens bouwen in de discipline Acro, spectaculaire salto's in de trampoline of sierlijke oefeningen op de balk. Ontdek het brede gymnastiekaanbod!

Rope Skipping

Rope Skipping is een spectaculaire vorm van acrobatisch touwspringen waarvoor onder andere een grote hoeveelheid coördinatie, snelheid, uithouding, ritmegevoel en acrobatie vereist is! Er zijn verschillende onderdelen in Rope Skipping waarin telkens oneindig veel tricks en combinaties mogelijk zijn, uitdaging ten top! Deze discipline is een erg complete sport met oneindig veel creatieve mogelijkheden. Ontdek meer over Rope Skipping.

Dansen

Ook voor verschillende dansstijlen kan je bij onze clubs terecht. Stoere hiphop moves, elegante moderne dans of opzwepende jazz dance? In de discipline Dans kan iedereen van alle leeftijden een soort dans vinden die hij of zij graag doet. Ontdek meer over Dans en Demo.

Freerunning

Je hebt het wel vast gezien op straat: mensen die in de publieke ruimte allerlei sprongen, swings, flips, klimtechnieken, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Dat is de sport Freerunning. Parkour of Freerunning is een discipline waar je je lichaam gebruikt om obstakels te overwinnen en zelfopgelegde uitdaging te halen. Er zijn vaak tal van manieren om dit te doen of stijlen die ja daarbij kan hanteren. Ontdek meer over Freerunning.

Zoek een club in je buurt

In onze clubs kunnen kinderen, jongeren en volwassenen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan verschillende disciplines. We stellen onze sporters centraal en laten hen volgens hun eigen noden, wensen en ontwikkeling genieten van een unieke sportervaring. Op zoek naar een club waar je één of meerdere disciplines kan beoefenen? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties!

Een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen