Knappe resultaten op de WC Ritmiek in Pesaro!

  ‐  Maandag 11 apr 2016   ‐   Tweet


Mayté Van Kampen en Anaïs Collin namen begin april deel aan de World Cup Ritmiek in Pesaro (ITA) en zetten beiden mooie resultaten neer!

Woensdag 30 maart vertrokken Mayté Van Kampen, eerste jaar junior (GymFed, Forza Ritmica Gent) en Anaïs Collin, eerste jaar senior (FfG, GRS Mounier) naar de World Cup in Pesaro (Italië). Er namen maar liefst 46 verschillende landen deel aan deze wedstrijd!

De dag na aankomst mocht Mayté al zeer vroeg uit de veren voor de podiumtraining. Anaïs zat dan weer in de laatste sessie, die tegen middernacht werd afgewerkt. Geen ideale uren dus!

Op 1 en 2 april mochten de meisjes aantreden voor de wedstrijd. Mayté deed waarvoor ze kwam: het behalen van de selectienormen voor het EK voor junioren. Touw en hoepel werden op vrijdagmorgen geturnd met een respectievelijke score van 12,75 en 13,6. Op zaterdagmorgen werd er voor knotsen 13,157 genoteerd en voor bal 13,817. Ze brak voor 3 tuigen en allround haar persoonlijk record. Daarnaast behaalde ze de selectienorm voor het EK voor alle 4 de tuigen in één enkele wedstrijd. Haar selectieparcours is daarmee afgerond. Zij focust zich nu op de Belgische competitie.

Voor Anaïs was dit pas het 2de internationale treffen als senior. Na de blessure aan de knie had ze het wat moeilijker, maar ze noteerde uiteindelijk toch zeer mooie scores voor bal (16,3), hoepel (15,35), knotsen (15,55) en lint (15,1).

Het was een mooie ervaring en knappe prestatie voor beide meisjes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen